Half-Life-gänget fortsätter att hemlighålla hur många spel som säljs via Steam.

Distributionstjänsten Steam äger enligt utsago cirka 70 procent av den digitala försäljningsmarknaden. Trots det vägrar den amerikanska speljätten Valve presentera några exakta siffror för hur många spel som säljs via den populära kanalen. I en ny intervju med MCV säger marknadschefen Jason Holtman att man sannolikt inte kommer att ändra på den saken.

Steam visar inte upp försäljningssiffror likt fysiska återförsäljare, istället tillhandahåller man skräddarsydda verktyg åt var och en av sina samarbetspartners.

– Det är det som är viktigt, inte att se hur spelet står sig mot andra, helt orelaterade titlar, förklarar Holtman.

– Poängen är att det inte är superviktigt för en utgivare eller utvecklare att veta hur det går för alla andra. Det som är viktigt är att veta är hur ditt spel - varför det klättrar eller faller. Din dagliga försäljning, din dagliga kurva och avkastningen för din tredje marknadsföringskampanj. Det är det som vi tillhandahåller, säger Holtman.

Smart drag, man vill ju inte att andra ska börja vilja pilla i kakburken. 22/04 Priserna var ju "bättre" förut, men då kom ju den extra skatten in som en egen summa brevid priset på spelet, nu betalar du ju för båda i samma summa, så det är ju därför det är dyrt i sverige. Det blir billigare ifall du har en polare i USA som "giftar... 22/04 Enda gångerna steam är billigare är ju när dom har helg rea eller liknande, annars är dom dyra med nya spel, ta t.ex. Portal 2, 349 kr på Elgigantens online shop, inkl frakt mot 49,99 euro på steam (ca 470kr). 22/04 Då vill jag veta vad du grundar det på :P Ge oss några exempel som inte är indiespel. 22/04 Skitsnack såklart. Fast det spelar ju ingen roll, billigare att köpa via Steam än i butik ändå. 22/04 Jag köper bara om det är 50-75% rea på Steam spelen. Senast köpte jag Batman Arkham Asylum för max 50 kr på Steam. Jag har inte spelat det men kan tänka mig det var ett av världens bästa spelköp. Om man tänker på priset och kvaliteten. Annars gillar jag... 22/04 Köper minst lika mycket digitalt som fysiska skivor som det är idag. Långt bekvämare, och i och med ofta förekommande reor billigare! 22/04 Ajo det kan jag förstå, men då steam är lite av ett monopol så skulle en sån sänkning förstöra för den fysiska marknaden. Jag personligen tycker också att det suger, men hela marknaden kan inte gå genom Steam, så är det helt enkelt :P Alternativet är... 22/04 Problemet är ju inte att Steam sätter såna höga priser, problemet är att dom säljer många spel till det priset. Varför sänka priset när många köper till ockerpriser? Skyll på konsumenterna istället. 22/04 Tror nog många är irriterade på Valve, inkl mig själv, för att dom tillåter helt sjuka priser på digitaltmedia. Även om Valve inte bestämmer priserna borde dom ta "ansvar" och styra upp det. 22/04
Skicka en rättelse