Under gårdagens förmiddag rapporterade vi att Playstation Network är nere, och beräknades vara ner ett tag till. Anledningen var då oklar, även om hackerspekulationer tidigt flödade. Nu har #Sonyofficiella bloggen röjt att det i sanning handlar om ett intrång.

– Ett externt intrång på vårt system har påverkat PlayStation Network och våra Qriocity-tjänster. För att genomföra en grundlig undersökning och för att verifiera att den smidiga och säkra nätverkstjänsten vi har kan upprätthållas, stängde vi av PlayStation Network & Qriocity-tjänsterna på onsdagskvällen, 20 april. Att ge våra kunder och partners kvalitativa underhållningstjänster är vår högsta prioritet. Vi gör allt vi kan för att lösa situationen så snabbt som möjligt, och vi vill än en gång tacka er för ert tålamod. Vi kommer även fortsättningsvis informera er så snart vi har mer information att delge, berättar Patrick Seybold på Sony.

Playstation-nätverket har i skrivande stund strax över 75 miljoner användare, och en viss oro sprids för att exempelvis kontokortsinformation och privata uppgifter ska läcka. Hackergruppen Anonymous har tidigare hotat att en massiv attack är att vänta mot Sony, men häromdagen spred de en informativ bild där det sägs att de som grupp inte är skyldiga - även om det inte utesluter att enskilda medlemmar gjort något själva.

Vi håller er uppdaterade kring händelserna. Är du orolig för att någon information ska läcka alternativt har läckt?