Sony tar bladet från munnen - externt intrång anledningen till att du inte kan komma åt Playstation Network.

Under gårdagens förmiddag rapporterade vi att Playstation Network är nere, och beräknades vara ner ett tag till. Anledningen var då oklar, även om hackerspekulationer tidigt flödade. Nu har #Sonyofficiella bloggen röjt att det i sanning handlar om ett intrång.

– Ett externt intrång på vårt system har påverkat PlayStation Network och våra Qriocity-tjänster. För att genomföra en grundlig undersökning och för att verifiera att den smidiga och säkra nätverkstjänsten vi har kan upprätthållas, stängde vi av PlayStation Network & Qriocity-tjänsterna på onsdagskvällen, 20 april. Att ge våra kunder och partners kvalitativa underhållningstjänster är vår högsta prioritet. Vi gör allt vi kan för att lösa situationen så snabbt som möjligt, och vi vill än en gång tacka er för ert tålamod. Vi kommer även fortsättningsvis informera er så snart vi har mer information att delge, berättar Patrick Seybold på Sony.

Playstation-nätverket har i skrivande stund strax över 75 miljoner användare, och en viss oro sprids för att exempelvis kontokortsinformation och privata uppgifter ska läcka. Hackergruppen Anonymous har tidigare hotat att en massiv attack är att vänta mot Sony, men häromdagen spred de en informativ bild där det sägs att de som grupp inte är skyldiga - även om det inte utesluter att enskilda medlemmar gjort något själva.

Vi håller er uppdaterade kring händelserna. Är du orolig för att någon information ska läcka alternativt har läckt?

Ny attack i helgen. Den här gången lovar de att de ska publisera alla uppgifter de får tag på. http://news.cnet.com/8301-31021_3-20060227-260.html?tag=TOCmoreStories.0 06/05 Får be om ursäkt för mina stav fel och min dyslexi, så det får ja ta till försvar på ditt påhopp om 1 och 2 till 3 det är ett av de kändaste replikerna i filmen. och det är där ifrån jag tog det iomed att det är en film som ligger nära tillhands. boken... 30/04 Det hela blir visst bara värre. En vecka till och 2,2 miljoner kreditkortuppgifter sägs vara till salu nu. http://svt.se/2.27170/1.2409727/hackare_saljer_2_2_miljoner_kortuppgifter_fran_playstation 29/04 Om du menar att okunnighet eller att man är oinformerad är lycka så måste du själv också vara ganska lycklig enligt ovanstående. Hittar 3 saker du är okunnig om: 1. Citat stavas inte "sitat". 2. Citatet är Ignorance is bliss, inget "a" ska ingå. 3. Cita... 29/04 Inte riktigt sant...alls... alla sändningar av sådant gjordes över https, alltså krypterat. Datat låg däremot okrypterat på själva ps3an 28/04 Bilden va cool. 27/04 Sitat från Matrix: Ignorance is a bliss =) Ha det gött och hoppas Sony kompenserar dig, visste du att fram till PSN stängdes av skickade Sony dina konto uppgifter fram och tillbaka okrypterat. (Om du vill vara arg så bör det vara på Sony som lurat dig... 27/04 Wikileaks håller för fasiken på att starta världskrig med sitt jäkla skvaller. Vad för nytta gör det att Sydafrika vet att en Amerikansk senater har kallat en av deras högt uppsatta för idiot i ett privat mail? Eller att berätta för ett land att det när... 27/04 Crusader jag tror du bara kom på fel fot med supporten på MS, har själv lämnat in 3 stycken beggade xbox 360 och fått dem lagade. Problemet me sony's säkerhets hantering med kunders kredit kort och liknande, är på grund av ett system som inte var säkert... 26/04 Jag håller fullständigt med dig. Btw, alla som säger att XBox 360 är bättre. Om du chippar den och de kommer på dig (genom att du är online) så blir din konsoll bannad för alltid och du måste köpa en ny. M$ låter dig inte kladda med deras konsoll som... 26/04
Skicka en rättelse