"Project Cafe" visas upp och är spelbar (!) under årets E3-mässa.

För lite mindre än två veckor sedan florerade det av källor som menade på att en ny #Nintendo-konsol kommer visas upp på E3. Nu har Nintendo Japan själva bekräftat att så är fallet, och konsolen kommer finnas tillgänglig under juni-mässan, och spelbar till råga på allt. Ryktesspridningen kring vad konsolen innehåller är vid, men vad som dykt upp från flera källor är bland annat projektnamnet "Project Cafe", att den är flera steg kraftfullare än Xbox 360 och Playstation 3 och att den får en tablet-formad kontroll med touch-screen. Därutöver lutar det åt en grafikenhet från AMD:s R700-arkitektur och en trekärnig IBM PowerPC-processor. Förvänta dig även bakåtkompatibilitet för Wii-titlar.

Såväl första- som tredjepartstitlar kommer visas upp på E3, och det ska sannerligen bli spännande att se hur Nintendo planerar att ta sig an HD-generationen som de glatt hoppade förra vändan. Gissningsvis är detta något som får vår tappre E3-resenär att skälva i byxan som aldrig förr.

Med tanke på att Nintendo överlåter (cirka) alla förstaparts titlar så lär de visa upp en hel del eget material =D 27/04 Jag tycker det är bra att konsolerna inte har det senaste hårdvaran i dom, fan jag skulle inte vilja slänga ut 8-10lax på en konsol. Det är ju det som är så bra med konsoler att dom är hyffsat billiga, folk grät ju när ps3 kom och den kostad multum. Så... 26/04 Grafiskt kan jag hålla med om, samtidigt som jag inte tror att antalet polygoner är samspelt med utvecklarnas förmåga att revolutionera. Det är ganska tyskt att tänka så. Jag ser fler innovativa titlar på mobiltelefoner och deras begränsade hårdvara än... 26/04 Hannu87 - fz.se:s egen wiki of knowledge. 25/04 Mer Zelda och Mario men mer spel från de stora grabbarna. 25/04 Härligt med ny hårdvara på ingång! Hoppas att de satsar lite mer på core spelarna denna gång, då det vore kul att gå tillbaka till Nintendo som ändå har en speciell plats i en gammal gamers hjärta. Intressant också att de verkar gå vägen likt M$ och sat... 25/04 Lite mindre Zelda och mario till NextG Nintendo. Dags att ge ut fler tredje parts tillstånd till västerländska utvecklare. 25/04 Jovisst pressar det "grafiska" upp kraven på hårdvaran... men det räcker inte långt med bara lite ögongodis. Eller jo kanske... spelarna numera vill ju mest bara ha saker som pressar hårdvaran till max utan att ha någon som helst substans i övrigt. Crys... 25/04 Med tanke på att det verkar vara mest en uppgradering av Xbox 360 (av det vi vet nu) (Xbox 540!) kommer säkert många titlar bli närmast rena portningar från Xbox 360/Windows-burkar. Hoppas att det kommer ut fräcka förstapartstitlar snabbt! :) 25/04 Skit bra nintendo, nu hoppas jag MS och SONY kommer lite snabbare med nyheter också. Så finns det 3st att välja på. 25/04
Skicka en rättelse