En anonym källa närstående Sony Computer Entertainment Europe berättar för Playstation Universe att Playstation Network-intrånget kan vara värre än vad som hittills medgivits av #Sony. En LOIC-attack (som skapade en denial-of-service-attack) ska ha skadat servern, och en "riktad attack" mot Playstation-servrarna med kontoinformation ska också ha skett. Den anonyma källan hävdar också att intrång skett i "admin dev accounts".

Hacker-attackerna har fått Sony att stänga ner PSN tills vidare, tills dess att de hinner återställa backups till nya servrar med nya admin dev-konton. De amerikanska och europeiska servrarna väntas upp kanske redan idag, men det finns ingen ny information på officiella Playstation-bloggen om det hela.

Den grupp som utpekats som ansvariga, Anonymous, frånsäger sig ansvaret i ett nytt videoklipp.

Den senaste officiella Sony-uppdateringen om PSN-avbrottet läser du nedan.

– Vi beklagar djupt att Playstation Network- och Qriocity-tjänsten stängts av, och vi jobbar dygnet runt för att få upp de båda online igen. Våra ansträngningar för att lösa det här problemet involverar att återuppbygga vårt system för att ytterligare stärka vår nätverksinfrastruktur. Även om denna uppgift är tidskrävande så bestämde vi oss för att det var värt den tid som krävs för att förse systemet med ytterligare säkerhet, säger Sony-chefen Patrick Seybold.

– Vi tackar er för ert tålamod hittills och ber om lite till medan vi rör oss mot ett färdigställande av detta projekt. Vi kommer att fortsätta delge er uppdateringar så fort de blir tillgängliga.