Intrång på "Admin dev"-konton kan ha skett, attack mot Playstation-servrarna med kontoinformation.

En anonym källa närstående Sony Computer Entertainment Europe berättar för Playstation Universe att Playstation Network-intrånget kan vara värre än vad som hittills medgivits av #Sony. En LOIC-attack (som skapade en denial-of-service-attack) ska ha skadat servern, och en "riktad attack" mot Playstation-servrarna med kontoinformation ska också ha skett. Den anonyma källan hävdar också att intrång skett i "admin dev accounts".

Hacker-attackerna har fått Sony att stänga ner PSN tills vidare, tills dess att de hinner återställa backups till nya servrar med nya admin dev-konton. De amerikanska och europeiska servrarna väntas upp kanske redan idag, men det finns ingen ny information på officiella Playstation-bloggen om det hela.

Den grupp som utpekats som ansvariga, Anonymous, frånsäger sig ansvaret i ett nytt videoklipp.

Den senaste officiella Sony-uppdateringen om PSN-avbrottet läser du nedan.

– Vi beklagar djupt att Playstation Network- och Qriocity-tjänsten stängts av, och vi jobbar dygnet runt för att få upp de båda online igen. Våra ansträngningar för att lösa det här problemet involverar att återuppbygga vårt system för att ytterligare stärka vår nätverksinfrastruktur. Även om denna uppgift är tidskrävande så bestämde vi oss för att det var värt den tid som krävs för att förse systemet med ytterligare säkerhet, säger Sony-chefen Patrick Seybold.

– Vi tackar er för ert tålamod hittills och ber om lite till medan vi rör oss mot ett färdigställande av detta projekt. Vi kommer att fortsätta delge er uppdateringar så fort de blir tillgängliga.

Sony har gått igenom alla tänkbara mjukvaruproblem. Nu har de kommit fram till hårdvaran, Modermodemet, själva hjärtat i PSN, fungerar inte. 12/05 Hm dom ska tydligen återbygga stora delar av psn.. känns inte som det kommer tillbaka online på ett tag.. vilket skämt.. kunde inte detta hänt när psn var nytt för fan och knappt några bra spel ute... 26/04 http://blog.us.playstation.com/2011/04/26/update-on-playstation-network-and-qriocity/ 26/04 Tycker du då att du har rätt att göra saker mot Volvo som även drabbar alla andra Volvo-ägare negativt? Du verkar ju tycka att de som ligger bakom detta på något sätt gör rätt i denna situation? 26/04 Saknar psn nu :( Vill köpa patapon3 å pröfva infamus2 betan köra lite mp MortalK mmmmmm........... 26/04 Hade ni betalat för Online-läget hade ni inte få utstå sådana här saker. :D 26/04 De har hittat felet nu... Nätverkskabeln till modemet var inte inkopplad. 26/04 Känns som att Portal 2 har något med det här att göra. Skulle inte förvåna mig om skiten kraschade på grund av det hela "steam i PSN" eller vad det nu var dom snackade om. For what it's worth så tror jag inte att någon har "hackat" PSN utan det är inter... 26/04 Stor fail från Sonys sida, och inte blir de bättre om de skyller på oskyldiga. Vore kul om Anonymous skulle sänka Sony rejält som hämd *asgarv* 26/04 Bra fråga, du kanske har rätt. Hur som helst är jag iaf glad för vi fick en varm påsk så man slapp sitta inne och sura över att man tex inte kunde tanka hem allt bonusmaterial till Mortal Kombat 26/04
Skicka en rättelse