Branschanalytikern Michael Pachter säger att den, eller de, som är ansvariga för Playstation Network-intrånget förmodligen inte gjorde det för att blåsa folk på pengar. Istället handlar det troligen om en "show-off", tror han.

– Det är riktigt svårt att försvara sig mot en beslutsam hacker, och Sonys konsumenter bör finna tröst i tanken att en ondsint hacker hade varit smart nog att attackera en bank istället för ett spelnätverk. Det är mitt försök att säga att detta förmodligen är gjort av någon som ville visa upp sig, snarare än en tjuv, säger Michael Pachter.

Men alla som lämnat ut kontouppgifter via PSN bör ändå vara försiktiga, säger IDTheftSecurity.com-chefen Robert Siciliano till amerikanska IGN.

– Du bör övervaka din kontokortsinformation lika noggrant som du övervakar poängen i spel, så noggrant som du övervakar din email, och lika noggrant som du övervakar vädret, säger Robert Siciliano.

– Du behöver veta vad som händer hela tiden angående din kontokortsinformation, vilka dragningar som görs och vem som gör dem. Om du tar emot emails som ser ut att komma från Sony eller Playstation eller liknande – emails du kanske redan är van att få från märken du redan litar på – var försiktig.

Även #Sony själva har i deras FAQ uppmärksammat alla PSN-användare på att vara extra försiktiga.

– För er säkerhet uppmuntrar vi er att vara särskilt uppmärksamma på email, telefonsamtal, brev eller andra lurendrejeri som frågar efter personlig eller känslig information, skriver Sony.

– Sony kommer inte kontakta dig på något sätt, inklusive email, och fråga efter ditt kontokortsnummer eller annan personlig, identifierbar information. Om du tillfrågas om denna information kan du vara säker på att det inte är Sony som är avsändaren.

Enligt Sony är det kontokortsnumret och kortets utgångsdatum som kan ha fallit i orätta händer. Säkerhetskoden är garanterat säker, vilket minskar risken för bedrägeri.