Det är den tiden på året då allt och alla sammanfattar allting från det föregående året. Även om det i hög grad gäller spelvärlden var det nog få som väntat sig att ett spel skulle hamna på djurrättsorganisationen PETA:s sammanställning Proggy Awards.

Men det är precis vad #Fable II lyckats med. Organisationen menar att det hyllade rollspelet är förra årets mest djurvänliga spel. Man säger att det är vegatarianens dröm då folk på grönsaksdiet är minst lika kraftfulla som köttätare. Därtill är de i bättre fysisk form och snällare.

Förutom att vara ett roligt och innovativt spel är det ett effektivt verktyg för att lära spelare nyttan med en vegetarisk diet i verkliga livet.

Årets upplaga av Proggy Awards är den sjätte i ordningen och den handlar om att företag, organisationer, personer och produkter uppmärksammas för att de på något vis gynnar djur. Fable II är utvecklat av brittiska #Lionhead Studios. Det släpptes i oktober och har fått finfina betyg på många håll.

Bump. 09/01 Nu blev jag hungrig 09/01 Inledningsvis vill jag säga att jag inte påstår att specifikt FZ's val av ordet "djurrättsaktivist" i sammanhanget i enlighet med media rent generellt är felaktigt. Jag påstår dock att övergripande medias applikation av ordet "djurrättsaktivist" i refer... 08/01 Det gör jag med, skillnad på olika djur! men du skrev ju själv. CITAT: SJÄLV KOMMER JAG ALDRIG BLI DJURVÄN. DÅ JAG ALLTID KOMMER ATT UNNA MIG LITE STYCKAT DJURLIK! va jag menar är att man kan va djur vän, fast man äter kossor å grisar. jag har själv kat... 08/01 Varför skulle det vara värre att äta hund och katt än till exempel ko eller gris? 08/01 Kan man verkligen vara djurvän om man äter kött? Jag vill inte höra den här: Djurrättsaktivisten/veganen: -Är du djurvän? Jag: -Ja, det är jag väl. Djurrättsaktivisten/veganen: -Äter du kött? Jag: -Jodå, det görjag. Djurrättsaktivisten/veganen: -Men äte... 08/01 :O äter du hund å katt ochså? eftersom du inte e djurvän?? 08/01 Älskar den nyanserade logiken en del använder.. T. ex :12-åring tjej tycker det är otäckt med djurförsök (hon har en egen kanin) Aha! Djurrättsaktivist = PETA= Animal Liberation Front= Terrorist= Guantanamo Bay Hon ska hamna där allstå... så fint. Själv... 08/01 Jag fullkomligt ælskar att PETA hyllar ett spel dær man kan få achivements av att sparka høns. :) (Ni får ursækta danskan, sitter på jobb i Køpenhamn) 08/01 "Djurrättsaktivist" används av nyhetsmedier för att beskriva grupper som kämpar för djurens rätt, och det utan att ta ställning för eller emot grupperna. Om du sitter på ett bättre neutralt ord är du välkommen att upplysa oss om det. Om inte... tyck vad... 08/01
Skicka en rättelse