FZ har snackat versionsnummer 4.2 med Blizzard Entertainments J. Allen Brack.

Patch 4.1 till det omåttligt populära onlinerollspelet #World of Warcraft har bara några timmar på nacken men redan nu är #Blizzard Entertainment redo att blicka framåt och börja prata om vad som händer i nästa stora uppdatering av alstret. FZ ringde upp Blizzards J. Allen Brack för en exklusiv genomgång av vad som dyker upp i nästa patch.

– Vi har jobbat på 4.1-innehållet ganska länge nu. Det var en stor uppdatering, säger J. Allen Brack till FZ. 4.2 kommer att bli ännu en stor händelse. I den introducerar vi bland annat den nya Ragnaros-raiden Firelands - vilket jag tror kommer att bli ett kärt återseende för många. Den är riktigt häftig och spelare kommer att få slåss mot Ragnaros i ett stort hav av eld.

Den nya 25-mannaraiden Firelands kommer garanterat att bli eldig.

Firelands kommer dessutom att bli en av de första dungeons som nyttjar den nya funktionen encounter journal. I och med patch 4.2 kommer spelare hädanefter att mötas av kortfattad information om vilka bossar och vilken loot som finns att hitta i en specifik grotta. Allen Brack bekräftar att det är någonting som stått på Blizzards att göra-lista under lång tid.

– Det är först nu vi hunnit med det. Vi har sett liknade grejer i modding-communityn under flera år, men vår encounter journal är inte så mycket av en guide - det är mer av en hänvisning, ett hum om vad som komma ska. Det står inte exakt hur du tar kål på en boss eller vilka attacker den har.

Ensamvargar kommer å sin sida att kunna se fram emot en ny uppdragskedja som kommer att få oförutsedda konsekvenser. Denna nya så kallade epic quest involverar bland andra Horde-bossen Thrall. I övrigt är Blizzard fåordiga om vad vi kan förvänta oss av det nya äventyret.

– Jag vet faktiskt inte var den här questen börjar [skratt]. Men den kommer att bli riktigt storslagen. Vi pratar inte allt för mycket om vad den handlar om, men Thrall är med och den kommer att bli minst lika stor som Wrath Gate-questen från Wrath of the Lich King, säger J. Allen Brack.

Ytterliggare en stor nyhet är den nya daily quest-hubben vid Mount Hyjal. Här kommer spelare att kunna göra dagliga uppdrag för att få ett nytt så kallat World tree att växa.

– Det här är en inviduell upplevelse för spelare - vi använder oss alltså inte av phasing-miljöer. Det är inget stort världsomspännande event där trädet växer till bit för bit, så att alla kan se det. När tillräckligt många hjälpt till så kommer vi sedan att fasa ut det nya världsträdet för alla spelare.

I skrivande stund finns inget releasedatum för patch 4.2, men J. Allen Brack tror att de nya förändringarna kommer att rullas ut på testservrar inom kort.

– Vi kommer att börja testa allt det här inom kort. Vi är i princip färdiga med den nya daily quest-hubben, så vi har kommit ganska långt med 4.2-materialet.

Det är alltid så kul att se folk som fortfarande klagar på WoW, Jag har spelat det sen betan och jag tycker fortfarande det är lika kul, förstår inte varför folk ska klaga på att blizzard borde sluta me de, när det fortfarande är i stortsätt 11 mille... 29/04 Epic quests verkar underbart, det är PRECIS detta som WoW behöver: Mer multiplayer content utanför raiderna som man kan göra när man bara loggar in lite, utan att behöva en tank och en healer som tar år att hitta. Jag hoppas bara att det samtidigt är... 28/04 Väldigt sant, ett MMO blir roligast med särskilda vänner. Inte bara några påhittade vänner man hittar i nån by när man jagar kaniner. Har själv mina bästa minnen från just Star Wars Galaxies, vi gick över till WoW och de funka ett tag men sen droppa fol... 28/04 Lira Rift istället! :) 28/04 What he said! Nu spelar jag visserligen inte WoW längre, men det beror på att alla vänner slutade en efter en. WoW är hemskt tråkigt utan rätt folk att uppleva det med. När jag fortfarande hade det ,så var WoW mitt favoritspel, och flera av mina minnen... 28/04 De har folk som jobbar på Titan ändå redan. Sen har du med all sannolik fel om att de skulle kunna upprätthålla prenumerant-antalet även om de slutade med patchar. Jag skulle vilja påstå att en stor del av WoWs användare är beroende av nya patchar för... 28/04 Isåfall tycker jag att dom kan jobba på titan istället, för wow är så himla uttjatat imo. Dom skulle typ ha lika många subscribers med att ha servrarna uppe och sluta göra nya saker, för 90% av alla wowspelare står och häckar i städer ändå. 28/04 Bah, undra om det är värt att börja en månad eller två igen då, bara för Ragnaros och Thrall's skull. 28/04 Sen är det väl WoW som mer eller mindre betalar för utvecklingen av både SC2 och D3.. 28/04 Det är helt andra folk hos Blizzard som jobbar med D3, så det spelar ingen roll hur mycket de jobbar med WoW. Det blir fortfarande lika mycket jobb gjort med D3 ändå :) 28/04
Skicka en rättelse