Patch 4.1 till det omåttligt populära onlinerollspelet #World of Warcraft har bara några timmar på nacken men redan nu är #Blizzard Entertainment redo att blicka framåt och börja prata om vad som händer i nästa stora uppdatering av alstret. FZ ringde upp Blizzards J. Allen Brack för en exklusiv genomgång av vad som dyker upp i nästa patch.

– Vi har jobbat på 4.1-innehållet ganska länge nu. Det var en stor uppdatering, säger J. Allen Brack till FZ. 4.2 kommer att bli ännu en stor händelse. I den introducerar vi bland annat den nya Ragnaros-raiden Firelands - vilket jag tror kommer att bli ett kärt återseende för många. Den är riktigt häftig och spelare kommer att få slåss mot Ragnaros i ett stort hav av eld.

Den nya 25-mannaraiden Firelands kommer garanterat att bli eldig.

Firelands kommer dessutom att bli en av de första dungeons som nyttjar den nya funktionen encounter journal. I och med patch 4.2 kommer spelare hädanefter att mötas av kortfattad information om vilka bossar och vilken loot som finns att hitta i en specifik grotta. Allen Brack bekräftar att det är någonting som stått på Blizzards att göra-lista under lång tid.

– Det är först nu vi hunnit med det. Vi har sett liknade grejer i modding-communityn under flera år, men vår encounter journal är inte så mycket av en guide - det är mer av en hänvisning, ett hum om vad som komma ska. Det står inte exakt hur du tar kål på en boss eller vilka attacker den har.

Ensamvargar kommer å sin sida att kunna se fram emot en ny uppdragskedja som kommer att få oförutsedda konsekvenser. Denna nya så kallade epic quest involverar bland andra Horde-bossen Thrall. I övrigt är Blizzard fåordiga om vad vi kan förvänta oss av det nya äventyret.

– Jag vet faktiskt inte var den här questen börjar [skratt]. Men den kommer att bli riktigt storslagen. Vi pratar inte allt för mycket om vad den handlar om, men Thrall är med och den kommer att bli minst lika stor som Wrath Gate-questen från Wrath of the Lich King, säger J. Allen Brack.

Ytterliggare en stor nyhet är den nya daily quest-hubben vid Mount Hyjal. Här kommer spelare att kunna göra dagliga uppdrag för att få ett nytt så kallat World tree att växa.

– Det här är en inviduell upplevelse för spelare - vi använder oss alltså inte av phasing-miljöer. Det är inget stort världsomspännande event där trädet växer till bit för bit, så att alla kan se det. När tillräckligt många hjälpt till så kommer vi sedan att fasa ut det nya världsträdet för alla spelare.

I skrivande stund finns inget releasedatum för patch 4.2, men J. Allen Brack tror att de nya förändringarna kommer att rullas ut på testservrar inom kort.

– Vi kommer att börja testa allt det här inom kort. Vi är i princip färdiga med den nya daily quest-hubben, så vi har kommit ganska långt med 4.2-materialet.