Playstation Network har nu varit nedstängd i en dryg vecka på grund av hackerattacken mellan den 17 och 19 april där användardata kan ha äventyrats. Vi skrev igår att alla som registrerat sitt kontokort tillsammans med sitt medlemskap bör hålla stenkoll på sina banktransaktioner och idag försöker #Sony besvara fler frågor i den officiella bloggen.

Vi får veta att dina kreditkortsuppgifter är krypterade i databasen och att CVC-koden aldrig lagrats i systemet varför risken för att du ska bli av med pengar får anses vara ganska låg. Varningen från igår står dock fast. Däremot har din personliga information lagrats helt utan kryptering.

Både polis och en "erkänd säkerhetsfirma" är inkopplade i fallet men för närvarande vill de, eller kan inte, peka ut någon misstänkt organisation som kan ligga bakom intrånget. Alla medlemmar ska efter idag också blivit meddelande om den allvarliga situationen via mail från Sony.

De hoppas också kunna återställa delar av servicen till nästa onsdag, då med en systemuppdateringen som kommer att tvinga alla användare att byta sitt lösenord. Använder du samma lösenord i andra sammanhang kan det också vara klokt att även byta där.