Playstation Network har varit stängt i drygt och Sony försöker släcka bränderna i sin officiella blogg.

Playstation Network har nu varit nedstängd i en dryg vecka på grund av hackerattacken mellan den 17 och 19 april där användardata kan ha äventyrats. Vi skrev igår att alla som registrerat sitt kontokort tillsammans med sitt medlemskap bör hålla stenkoll på sina banktransaktioner och idag försöker #Sony besvara fler frågor i den officiella bloggen.

Vi får veta att dina kreditkortsuppgifter är krypterade i databasen och att CVC-koden aldrig lagrats i systemet varför risken för att du ska bli av med pengar får anses vara ganska låg. Varningen från igår står dock fast. Däremot har din personliga information lagrats helt utan kryptering.

Både polis och en "erkänd säkerhetsfirma" är inkopplade i fallet men för närvarande vill de, eller kan inte, peka ut någon misstänkt organisation som kan ligga bakom intrånget. Alla medlemmar ska efter idag också blivit meddelande om den allvarliga situationen via mail från Sony.

De hoppas också kunna återställa delar av servicen till nästa onsdag, då med en systemuppdateringen som kommer att tvinga alla användare att byta sitt lösenord. Använder du samma lösenord i andra sammanhang kan det också vara klokt att även byta där.

Helt klart en möjlighet. Jag personligen betvivlar dock att ett sådant existerar, målgruppen skulle isf. vara dom som har direkt kontakt med kunderna, dvs. deras kundtjänst och då dessa sällan tillhör en välbetald grupp tror jag att detta "säkerhetshål"... 01/05 Enligt Sony så har ju inte CVV2 koderna läckt. Och sen kvittar det hur bra kryptering det är på datan om hackarna har kommit över nycklarna. Om de kommit åt något admingränssnitt som visar kortnummer så kvittar det ju att datan är krypterad på disk. 01/05 Handlar inte om hurvida man litar på vad dom säger handlar om förnufft och logiskt tänkade. Det är väll inte upp till SONY hur man väljer att spara sådan information. Det finns krav på hur man sparar kreditkortsinformation och t.ex. en CVV2 kod får *int... 30/04 Ja flera siter på internet har skrivit om det ryktet. Det betyder ju inte att det är sant. 30/04 Märker att du verkar lita på allt Sony skriver, flera siter på internet har rapporterat detta, bl.a. idg. Och du verkar vara största trollet här. 30/04 Vi kan ju vänta en vecka eller två så kanske Sony kommer med lite info. 29/04 Och din källa är Nisse på IRC? Sluta svammla, sprida rykten och snacka skit. Troll hör hemma under bron, stanna där. 29/04 Går rykten nu att databasen är till salu. 2,2miljoner personers kreditkorts information med CVV2. Ryktet säger att databasen innehöll: firstname, lastname, address, zip, country, phone, email, password, date of birth, ccnum, CVV2, exp date. Om det visar... 28/04 Man tackar! 28/04 +1 28/04
Skicka en rättelse