Du minns inte det här, så vi börjar med en kort repetition: i slutet av februari körde vi en udda #Killzone 3-tävling. Du skickade oss din idé om hur du bäst skrämmer skiten ur din polare med hjälp av en person utklädd i naturtrogen Helghast-dräkt. De bästa bidragen skulle vi göra film av, kort därefter publicera den här på FZ samt belöna de bästa idékläckarna med Killzone 3-spel.

Så blev det inte, och frågan är varför det tog så lång tid. Det finns en naturlig förklaring... franska tulltjänstemän.

Helghast fastnade i franska tullen. På riktigt alltså, och så rejält att vi inte hann göra verklighet av planerna att filma era inskickade förslag på hur Helghast skrämmer sans och vett ur en bekant. Istället har vi skrämt vår egen omgivning, och resultatet ser du i filmen nedan.

[video=7781]

Innan den franska tullen slog till hann vi utse ett par bidrag som stack ut från mängden, som det var meningen att det skulle bli film av. Det blev det som sagt inte, men vi vill ändå belöna följande personer och filmidéer – Killzone 3 kommer med posten inom kort.

De bästa bidragen:

@Salsane
"Helghast skulle skrämma min polare Ivar. När han ligger och sover helt oskyldigt en natt börjar rummet långsamt fyllas av rök från billiga rökmaskiner och Ivar ser ett ljus som lyser upp under dörren. Då plötsligt slås dörren upp till tonerna av: Final Countdown! (Ivar hatar den låten mer en någonting annat på jorden och om inte Helghast räcker för att skrämma skiten ur honom så gör den susen.) Sedan hoppar Helghast på honom med discokulor i bakgrunden och slår honom snällt men bestämt med några trumpinnar tills han börjar gråta, alternativt be om nåd.

Snabbt in. Snabbt ut. He'll never know what hit him."

@Smest
"Vill skrämma min äldre bror Alexander. Förra året la jag mig i passagerarsätet i polaren Johans bil och gömde mig under några jackor. Vi plockade sedan upp hans lillebror och körde runt en stund. Sedan när det var mörkt nog satte jag mig tyst upp. Efter några sekunder tittade han bak för att se vad det var som rörde sig i ögonvrån. När han upptäckte att det satt någon där gav han ifrån sig någon form av rädsleskrik och grimascherade något så fruktansvärt lustigt. Han blev helt enkelt skitskraj!

Så jag skulle vilja göra något liknande för min bror. Kanske att jag fått låna en polares bil för att åka någonstans för att hämta upp något åt honom. Så kan kanske Helghast sitta gömd i baksätet."

@a10388
"Mission briefing: Tobbe bor mitt ute i ingenstans, med stora åkrar runt om sig, lite skog och en låååång uppfart. Han vågar knappt kolla ut från sina fönster om natten då han en gång blev skrämd av en granne på detta vis. Om han skulle se en Helghast stå utanför fönstret och kolla på honom när han är oförberedd skulle han förmodligen svimma… Alternativt att Helghast-snubben kommer gående emot huset via den långa uppfarten, detta vore minst sagt helfestligt då jag och Tobbe ska ha ett Killzone-lan snart."