När franska speljätten #Ubisoft avtäckte #Driver: San Francisco i samband med E3-mässan i juni förra året hette det att den nya delen i serien skulle hitta ut i butiker innan 2010 var över. Kort därpå meddelade utgivaren tillika utvecklaren att spelet skjutits fram till någon gång under 2011.

Förseningen berodde enligt utsago på att fler julreleaser än förväntat haglade in i allt snabbare takt. Årets tre första kvartal innehöll även de allt för många spel för att flyktbilsrejsaren skulle få nog med andrum i butikshyllan. Hösten bjuder uppenbarligen på ett bättre tillfälle. Nu bekräftar Ubi nämligen att nya Driver släpps 2 september i Europa.

I det första nya spelet i serien på fem år befinner sig seriens ständige protagonist Tanner i koma och allt bilkörande sker i hans huvud. Detta har bland annat givit spelaren förmågan att hoppa från bil till bil medelst en knapptryckning. Huruvida det minst sagt annorlunda upplägget är någonting att ha kommer vi alltså att bli varse i september då #Driver: San Francisco släpps till samtliga format.