Under dagen hölls en stor presskonferens om Playstation Network-krisen i Japan och #Sony har nu avslöjat nya detaljer. Samtliga Playstation Network-användare kommer erbjudas ett "välkommen tillbaka"-paket som plåster på såren för den senaste tidens totalhaveri, men vi har fortfarande inget konkret datum för när onlinetjänsten är tillbaka i sin helhet.

"Välkommen tillbaka"-paketet innebär att Sony erbjuder "utvald Playstation-underhållning" gratis, och vad som kommer finnas tillhands kommer variera beroende på vilken del av världen du befinner dig i. Vilket material som blir tillgängligt för svenska konsumenter kommer utannonseras "snart".

Alla PSN-medlemmar får också 30 dagars gratis Playstation Plus-medlemskap, och de som redan prenumererar på Plus-tjänsten får ytterligare 30 dagar gratis. När PSN är tillbaks väntas ytterligare "välkommen tillbaka"-erbjudanden, men vad dessa kan röra sig om är fortfarande okänt.

Viss PSN-funktionalitet väntas komma tillbaka online inom en vecka. Bland annat möjligheten till online-spelande på Playstation 3 och PSP, titlar som kräver online-verifiering, Playstation Home, vänner-listan och chat-funktionen.

Bland säkerhetsåtgärderna Sony vidtagit för att undvika dylika misslyckanden i framtiden märks förbättrat stöd för data-försvar och kryptering, förbättrade möjligheter att känna av mjukvaruintrång inom nätverket, otillåten access och ovanliga aktivitetsmönster och implementeringen av extra brandväggar.

När det gäller dina kontokortsuppgifter poängterar Sony att de inte har några bevis på att din kontokortsinformation stulits.