Sony förbereder ett "välkommen tillbaka"-program för alla Playstation-ägare – men vet fortfarande inte när Playstation Network är tillbaka.

Under dagen hölls en stor presskonferens om Playstation Network-krisen i Japan och #Sony har nu avslöjat nya detaljer. Samtliga Playstation Network-användare kommer erbjudas ett "välkommen tillbaka"-paket som plåster på såren för den senaste tidens totalhaveri, men vi har fortfarande inget konkret datum för när onlinetjänsten är tillbaka i sin helhet.

"Välkommen tillbaka"-paketet innebär att Sony erbjuder "utvald Playstation-underhållning" gratis, och vad som kommer finnas tillhands kommer variera beroende på vilken del av världen du befinner dig i. Vilket material som blir tillgängligt för svenska konsumenter kommer utannonseras "snart".

Alla PSN-medlemmar får också 30 dagars gratis Playstation Plus-medlemskap, och de som redan prenumererar på Plus-tjänsten får ytterligare 30 dagar gratis. När PSN är tillbaks väntas ytterligare "välkommen tillbaka"-erbjudanden, men vad dessa kan röra sig om är fortfarande okänt.

Viss PSN-funktionalitet väntas komma tillbaka online inom en vecka. Bland annat möjligheten till online-spelande på Playstation 3 och PSP, titlar som kräver online-verifiering, Playstation Home, vänner-listan och chat-funktionen.

Bland säkerhetsåtgärderna Sony vidtagit för att undvika dylika misslyckanden i framtiden märks förbättrat stöd för data-försvar och kryptering, förbättrade möjligheter att känna av mjukvaruintrång inom nätverket, otillåten access och ovanliga aktivitetsmönster och implementeringen av extra brandväggar.

När det gäller dina kontokortsuppgifter poängterar Sony att de inte har några bevis på att din kontokortsinformation stulits.

jag har läste annan sida och dom säger det ska börja imorgon psn på ps 3. ni kan kollar http://www.webpronews.com/playstation-network-back-online-within-a-week-maybe-2011-04 04/05 Hur är 30 dagar snålt? Det låg nere en vecka? 03/05 För er som bara vill ha mer kompensation: För helvete, va glada att ni får något överhuvudtaget, dom hade kunnat välja den vägen också...att inte ge oss något alls... 03/05 Det där argumentet är otroligt dåligt. Det är som om ICA ger dig gratis mjölk men du vägrar ta emot den för att du istället ville ha Flintastek. Allt gratis är gott! 02/05 Jag tycker att det här har varit/är en ok upplevelse kommer att fira när psn är tillbaka. 02/05 lol, som plåster på såren så erbjuds utvald ersättning, alltså erbjuder sony sånt som är mest billigast för dom själva, och det nöjer sig tydligen folk med. =) 02/05 Jag tycker inte det minsta synd om hackarna eller vad dom har gjort. "infact" hoppas jag att de får dödsstraff eller att nån skjuter dom i benen eller nåt så de aldrig kan gå mer. 02/05 Sony had it coming. Är man ett företaget som visar sig så självsäkert som de har gjort genom att stämma folk hit och dit i olika branscher, så får de ta och räkna med konsekvenserna! "Keep your friends close, but your enemies closer" är något Sony borde... 02/05 Håller med till stor del, tycker dock rätt synd om Sony att behöva skylla sig själva för att de inte visste säkerheten var tillräcklig för ett par människor med kli i fingrarna för att förstöra för 2,2milj betalande människor samt företag och hota USAs... 02/05 Tur för Sony att de har börjat med vouchers, annars hade de varit helt kokta. Mmm. 30 dgr. nja, 45 hade varit bättre. Jag hoppas det blir som så att man får välja ett eller två spel i välkommen tillbaka paketet. = ) 02/05
Skicka en rättelse