Kazuo Hirai avslöjar att kontokortsinformation för drygt 10 miljoner människor kan vara på vift.

Kontokortsinformationen för ungefär 10 miljoner människor kan vara på vift på grund av Playstation Network-krisen, avslöjar #Sony-chefen Kazuo Hirai. Han hävdar också att denna brottshandling mot Sonys onlinenätverk har fått en "enorm påverkan" på hela spelbranschen.

Fastän Sony i dagsläget saknar bevis för att kontokortsuppgifter har stulits så väljer företaget att mana alla berörda konsumenter till största försiktighet. Men åtminstone hittills har inte Playstation Network-användarna ombetts byta kort.

– Denna brottshandling mot vårt nätverk har haft en enorm påverkan inte bara på våra konsumenter, utan på spelindustrin som helhet, säger Sony-chefen Kazuo Hirai vid en presskonferens i Japan.

– Dessa illegala attacker sätter strålkastarljuset på det omfattande problemet med cyber-säkerhet. Vi tar säkerheten för våra konsumenters information på högsta allvar och är förpliktigade att hjälpa våra konsumenter försvara deras personliga information. Dessutom har organisationen jobbat dygnet runt för att få tillbaks tjänsterna online, och fortsätter att göra det efter vi infört utökade nivåer av säkerhet på våra nätverk.

Sony lovar att jobba hårt för att återfå konsumenternas tillit igen, och förbereder ett "välkommen tillbaka"-paket så fort som Playstation Network är tillbaka online.

Ps3an blev knäckt och betydligt mer öppen än de övriga konsollerna för ett par månader sen, när de väl tog bort OtherOS-stödet så sattes arbetet igång, 3-4 månader senare var konsollen helt öppen. Visserligen har de hittat någon form utav lösning på det... 03/05 Tråkigt att Sony inte kan vad andra kan. Hehehehe.... Hacka lugnt. Sony blev varnade om detta. För min del så suger Sony. Inte oväntat att det gjordes mot detta företag. Kommer säkert fler attacker på nätet. Dags att vakna upp från törnrosa sömnen. Kan... 02/05 Jag säger inte att säkerheten var dålig utan att den kunnat vara bättre (som det Sony nu håller på att införa). Är fullt medveten om att detta kunnat hända vem som helst och att det nu råkade vara Sony kan ha varit deras eget fel (tack vare deras häxjak... 01/05 Man har aldrig haft någon anledning att attackera XBL. Har/får/vill man det så kommer man ta sig in. Gå inte omkring och tro att säkerheten på PSN var "dålig", det var övervakningen av avikelser i nätet som var *dålig*. Försökern att ta sig in (en "shad... 01/05 Här, läs ... http://sv.wikipedia.org/wiki/Konkurs ... man måste förstå termer man använder. Jag (vi) har alla 3 konsoler samt 2 datorer som går att spela på i vårat hushåll, så jag är defenetift ingen fanboi. XBLA *är* överlägset PSN på alla plan. Det... 01/05 Det är inte olagligt. 01/05 Detta låter som en ursäkt. De försöker driva rubrikerna ifrån Sonys inkompetens och till spelindustrin i allmänhet. 01/05 Ja man kan nog säga som så att MS har väldigt mycket mer kunskap vad det gäller online services - däremot har de haft sin beskärda del av hackersattacker genom åren och har ju lärt sig. Sony är i jämförelse ett gäng skolungar som leker. De kommer säkerl... 01/05 Vet inte riktigt vad du fikar efter där, men billiga xboxkoder är ju normalt från andra valutazoner och i sig inget olagligt. Däremot kanske det är att sälja dem på tradera?! 01/05 Det här drabbar just nu bara sony men liknande saker har ju drabbat många hela tiden.....som tex det där med billiga xbox360koder trodde ni dom var lagliga på tradera eller? 01/05
Skicka en rättelse