Kontokortsinformationen för ungefär 10 miljoner människor kan vara på vift på grund av Playstation Network-krisen, avslöjar #Sony-chefen Kazuo Hirai. Han hävdar också att denna brottshandling mot Sonys onlinenätverk har fått en "enorm påverkan" på hela spelbranschen.

Fastän Sony i dagsläget saknar bevis för att kontokortsuppgifter har stulits så väljer företaget att mana alla berörda konsumenter till största försiktighet. Men åtminstone hittills har inte Playstation Network-användarna ombetts byta kort.

– Denna brottshandling mot vårt nätverk har haft en enorm påverkan inte bara på våra konsumenter, utan på spelindustrin som helhet, säger Sony-chefen Kazuo Hirai vid en presskonferens i Japan.

– Dessa illegala attacker sätter strålkastarljuset på det omfattande problemet med cyber-säkerhet. Vi tar säkerheten för våra konsumenters information på högsta allvar och är förpliktigade att hjälpa våra konsumenter försvara deras personliga information. Dessutom har organisationen jobbat dygnet runt för att få tillbaks tjänsterna online, och fortsätter att göra det efter vi infört utökade nivåer av säkerhet på våra nätverk.

Sony lovar att jobba hårt för att återfå konsumenternas tillit igen, och förbereder ett "välkommen tillbaka"-paket så fort som Playstation Network är tillbaka online.