PSN-krisen kostar miljontals dollar i uteblivna intäkter, men enligt analytikern Michael Pachter är det konsumenternas misstro som lär drabba företaget hårdast.

Fastän Playstation Network-krisen kostar #Sony miljontals dollar i uteblivna intäkter är det inte det ekonomiska bortfallet som är värst, enligt branschanalytikern Michael Pachter. Han förutspår att jobbet att vinna tillbaka spelarnas tilltro till företaget blir en betydligt tuffare uppgift än några uteblivna miljoner.

– Sony har ett litet finansiellt problem och ett stort PR-problem, säger Michael Pachter.

– Sony måste kunna försäkra att detta aldrig händer igen, och det innebär att de behöver höja säkerhetsnivån för PSN till långt över industristandard. Och att de behöver försäkra sig om att konsumenterna vet om att deras personliga information är säker.

Även Screen Digest-analytikern Piers Harding-Rolls ser återuppbyggandet av konsumenttilliten som företagets svåraste uppgift.

– Det är sannolikt att företaget kommer utöka reklamutgifterna för att återuppbygga märkets integritet och bygga upp tilliten till dess konsumenter. Detta kommer ha en påverkan på företagets vinstmarginaler under de kommande veckorna och månaderna, förutspår Piers Harding-Rolls.

– Förmodligen blir det ett visst tapp i PSN- och PS3-baserad affärsverksamhet efter denna händelse, men i nuläget är det omöjligt att uppskatta hur stort det kommer bli.

Tidigare idag hölls en stor presskonferens i Japan, där mer information om krisen uppdagades. Bland annat förbereder Sony ett "välkommen tillbaka"-paket för alla Playstation Network-användare, som tecken på goodwill.

Bra avslutning på denna makalösa konstiga tråd! 19/05 Jag måste skylla på Bleak i detta fallet. Själv tror jag Sony återhämtar sig. PS3:an är en grymt bra konsoll ändå, precis som xbox360 och PC. Valet är upp till köparen. Fattar inte varför någon alltid måste attackera. Avslutar man sitt inlägg med "detta... 19/05 Ja om du läst vad andra skrivit till mig så fattar du att "I get pissed off". Inte den roligaste tråden jag varit i inte. Och jag kan hålla med dig om att många håller inte måtten för deras födelse-år. Jag vet även att jag betett mig något under det nor... 18/05 Läste alla inlägg nu, är det här något jävla dagis? Pinsamt, extremt jävla pinsamt. Majoriteten av er verkar egentligen inte ha något vid datorn att göra. Ut och lek i sandlådan eller vad fan man gör i den åldern. Fy fan va pinsamt..... PS. Ta åt er ni... 18/05 Oh it's on now. 18/05 Haha Pachter..... Han har insikt i saker och ting ingen annan förstår sig på. Att han ens kommer på sånt här är en otrolig insikt! 18/05 jag vill bara ha ett trevligare forum ser du. sedan så får man ju läsa rätt mycket gnäll men det är okej. Sedan när du exmpelvis skriver ett inlägg som bara har bara en anledning och det är att göra alla andra förbannade, pissura och störa sig på dig... 03/05 Vad duktig du är då. :p 03/05 Det verkar som att SOE-servrarna har också gått ner. Försökte logga in på DCUO nyss och fick upp ett meddelande som löd: We have had to take the SOE service down temporarily. Börjar bli orolig för Sony. Ser ej lovande ut. 02/05 Jag har anmält "About 666 Ewoks" till fz 02/05
Skicka en rättelse