#Epic frågade #Microsoft om lov att få ha med #Halo-karaktären Master Chief i deras kommande #Gears of War 3. Det blev ett nej, avslöjar spelets lead designer Cliff Bleszinksi.

– Jag frågade faktiskt Microsoft om att få med Master Chief i spelet, men de där killarna är ganska känsliga, säger Cliff Bleszinksi.

– En av Halos framgångar är att det är ett mjukt M [åldersmärkningen i Nordamerika]. Gears är tuffare. Jag är, kreativt sett, bekväm med det, fastän det kan begränsa vad du kan göra. Om man skulle bryta ner det till beståndsdelar skulle jag säga att Gears är som Mortal Kombat och Halo är som Street Fighter.

Kanske var det lika bra att Microsoft sade nej till Epics förfrågan, med tanke på Gears of War 3-designerns blodiga planer för Halo-maskoten.

– Vi hade velat se hur hans huvud ser ut när det sprängs i småbitar, eller hur hans arm skulle se ut när den blev avsågad. Sen skulle vi paketera testfilmandet, lägga upp det på Youtube och låta fansen få en kick av det eftersom allt är meta nuförtiden, säger Cliff Bleszinksi.

Xbox 360-exklusiva Gears of War 3 släpps i september. Multiplayer-betan håller på just nu.