Sydkoreanska barn och ungdomar under 16 får inte lira tv- eller datorspel efter midnatt. Tanken är att den nya lagen ska hindra de unga från att bli beroende av spel.

"Youth Protection Bill" är namnet på den nya kontroversiella lagen i Sydkorea. Barn och ungdomar under 16 får inte lira tv- eller datorspel efter midnatt. Genom att sätta stopp för spelandet under vargtimmarna hoppas de sydkoreanska politikerna kunna hindra fler tragiska incidenter och motverka beroende.

I maj 2010 fick två personer fängelsestraff då deras dotter svalt till döds samtidigt som paret fostrade ett virtuellt barn på internet. Samma år dog en 32-årig man då han spelat dag och natt i fem dygn utan att pausa.

Händelserna är givetvis beklagliga men frågan är hur lagens långa arm ska se till att den nya lagen efterlevs? Värt att notera är också att det i ovan nämnda fall är vuxna som har svårt att hantera sitt spelande.

Källa: VE3D

tyvärr får vilken idiot somhelst skaffa barn, och då måste man skapa såna här lagar. 03/05 Som det har nämnt så förstår jag och tycker det låter bra med begränsningar i Internetcafeer (om det nu har något att göra med lagförändringen). Men i hemmets egna fyra väggar ska inte staten gå in och säga vad man får göra och inte göra på detta sättet... 03/05 Om det är ett samhällsproblem så måste ju självklart staten göra allt för att sätta stopp för det. Hur tror du Sverige skulle se ut idag om alla barn på 80 och 90-talet satt uppe långt in på nätterna och spelade? Ingen skulle vara vaken och ha en möjlig... 03/05 Staten ska INTE lägga sig i vad dess invånare håller på med. 03/05 Intressant initiativ. 03/05 "deras dotter svalt till döds" Fast nvm, det bara är jag som tycker att det låter fel i munnen och inte haft tillräckligt med svenska lektioner... Sedan var det några upprepningar av ord i en tidigare artikel, som då ersatte något viktigt ord, kommer... 02/05 Vad jag såg i nyheten så stod det inte något alls om internetcaféer? Visst kan det väl vara bra om ungar inte sitter där på nätterna. Men det är ju rätt orelevant till nyheten. 02/05 Jag minns själv när jag och polarna var 12-13 bast. Ingen av oss fick vara ute efter klockan 12. Vi sa till våra föräldrar att vi sov över hos varandra, men sedan smög vi iväg till ett internetcafe och körde en all-nighter. Hemvägen var farlig och läski... 02/05 Ja barn ska änndå inte vara uppe så där sent. 02/05 "I maj 2010 fick två personer fängelsestraff då deras dotter svalt till döds samtidigt som paret fostrade ett virtuellt barn på internet" Asså vad i helvete säger jag bara, att personer som föredrar ett virtuellt barn före sitt egna ska ju inte finnas!... 02/05
Skicka en rättelse