I samband med Sony-krisen skickades ett stort nätfiskeutskick ut med mål att stjäla ditt Steam-konto.

Med tanke på den ännu härjande #Sony-krisen är det många som sett till att byta lösenord på sina olika nättjänster och i samband med detta försöker några att fiska upp ditt Steam-konto. I vad som verkar vara ett väldigt brett mailutskick ombeds du att verifiera ditt konto och lösenord men länken i brevet går till en helt annat sajt.

Många företag som bedriver verksamhet på internet har som policy att aldrig efterfråga sådana uppgifter via mail eller andra kommunikationsformer så var alltid vaksam vid sådana fall.

Tack till xplejjn för detta #nyhetstips!
Riktigt så är det inte, de flesta (välrenommerade) företag har lösenordsinformation och liknande krypterat, och kan inte själva komma åt den informationen heller, eftersom dekryptering ofta hanteras av TPM (http://en.wikipedia.org/wiki/Trusted_Platform_... 05/05 Tja, får ca 10-15 såna här liknande phishing e-mail per dag så jag har blivit immun mot dem för ett antal år sen, lite lustigt när man får mail om att ens Aion/warhammer/whatever account har blivit "compromised" iom att jag aldrig har spelat de spelen... 04/05 Man får hoppas att det är få som luras av detta men tyvärr är det nog en hel del som kommer drabbas. Får hoppas att det som hänt den senaste tiden får så stor medial uppmärksamhet att folk blir intresserade av att ta reda på mer fakta kring Internet säk... 03/05 eller hur samma här 03/05 Du fick mig att dra på smilbanden i alla fall :) 03/05 Känns fortfarande som om risken är liten att man torskar sitt acc pga sony's . Man ska vara rejält efterbliven för att gå på deras e-post. Dessutom finns Steam guard etc. 03/05 Har aldrig svarat på fishing via mail men genom chat på den tiden jag spelade wow. Minns en gång då jag stod och fiskade och hade tråkigt och då kunde jag ju iaf fördriva tiden med att driva med en sådan här bluffmakare och slösa deras tid. Till slut... 03/05 En av anledningarna till att INTE förvara sina spel digitalt. Det är säkrare att ha dem i bokhyllan... då det inte är lika lätt att spärra någon digitalt. 03/05 Gäller detta bara de som haft accounts på PSN nätverket eller alla som har steam? 03/05 Fick det igår, på våran hemsidas mailadress hehe. Som tur var är jag på min vakt när det gäller sånt här och såg adressen direkt. Hjälper väldigt många här nere med sina datorer nämligen. Ja jag är 14:on, ja jag får bra betalt och ja jag gillar att arbe... 03/05
Skicka en rättelse