"Ju snabbare vi går digitalt desto bättre", anser #Alan Wake-utvecklarna #Remedy i en nypublicerad intervju. Den finländska spelstudion kommer inte att sörja spelbutiksdöden som lär följa när spelbranschen tar steget in i den digitala distributionsåldern på allvar.

– Vi längtar absolut efter att få ta emot mera digitala prylar med öppna armar. Jag är riktigt intresserad av PSN, Xbox Live och en del saker på Steam, för det tillåter dig att interagera direkt med din publik. Alla dessa möjligheter du inte kunde realisera förut öppnas upp – förr fanns ingen modell att jobba med, säger Remedy-chefen Matias Myllyrinne.

Matias Myllyrinne tror inte att en framtid där alla spel distribueras online hotar storproduktionerna.

– Jag tror inte de stora, enorma [spel]upplevelserna kommer försvinna, men ju snabbare vi går digitalt som industri, desto bättre för alla. Bättre för konsumenterna, bättre för utvecklarna och utgivarna.

Att spelbutikerna förmodligen skulle försvinna som ett resultat av detta är inget som bekommer Remedy-chefen.

– Kanske vore det inte så bra för återförsäljarna. Men samtidigt, om du säljer våra spel begagnat och uppmanar folk till det, då har jag inte direkt några sympatier för dig.

Kommer framtidens spelkonsoler förkasta fysisk media till förmån för enbart nedladdningar – vad tror du? Och än viktigare, vad hoppas du är framtiden för spelbranschen?