"Ju snabbare vi går digitalt desto bättre", säger Remedy, som knappast kommer att sörja spelbutikernas frånfälle.

"Ju snabbare vi går digitalt desto bättre", anser #Alan Wake-utvecklarna #Remedy i en nypublicerad intervju. Den finländska spelstudion kommer inte att sörja spelbutiksdöden som lär följa när spelbranschen tar steget in i den digitala distributionsåldern på allvar.

– Vi längtar absolut efter att få ta emot mera digitala prylar med öppna armar. Jag är riktigt intresserad av PSN, Xbox Live och en del saker på Steam, för det tillåter dig att interagera direkt med din publik. Alla dessa möjligheter du inte kunde realisera förut öppnas upp – förr fanns ingen modell att jobba med, säger Remedy-chefen Matias Myllyrinne.

Matias Myllyrinne tror inte att en framtid där alla spel distribueras online hotar storproduktionerna.

– Jag tror inte de stora, enorma [spel]upplevelserna kommer försvinna, men ju snabbare vi går digitalt som industri, desto bättre för alla. Bättre för konsumenterna, bättre för utvecklarna och utgivarna.

Att spelbutikerna förmodligen skulle försvinna som ett resultat av detta är inget som bekommer Remedy-chefen.

– Kanske vore det inte så bra för återförsäljarna. Men samtidigt, om du säljer våra spel begagnat och uppmanar folk till det, då har jag inte direkt några sympatier för dig.

Kommer framtidens spelkonsoler förkasta fysisk media till förmån för enbart nedladdningar – vad tror du? Och än viktigare, vad hoppas du är framtiden för spelbranschen?

Jag orkar inte ge mig in i debatten riktigt men jag ville bara säga att det är tråkigt hur dåliga de blivit på manualer och dylikt på sista tiden, vare sig den är fysisk eller .pdf eller så. Det kom just ofta ruggigt sköna sådana tidigare, t.ex till war... 05/05 Ja, tänk vad trevligt det blir när utgivarna själva kan kontrollera priserna. Se bara på Gamersgate där alla spel konstant ligger några hundra kr över butikspriserna. 04/05 Jag skulle inte ha så mycket emot digital spel/filmer ect om inte priserna var så fruktansvärt höga. Jag kommer ihåg när "DLC" o digitala spel ect skulle komma, då var en av huvudanledningarna att de skulle bli billigare o miljövänligare, samt utvecklar... 04/05 Tack, skönt att det är fler som inser:D tjej btw=) 04/05 exakt! +10. skönt o höra att det fortfarande finns smarta killar elr tjej? ute i etern... 04/05 Grumbledock fast näe, jag ser inget värde i mitt exemplar av Minecraft. jag ser ett värde i gameplayen. fast inte i att äga Minecraft, det är skillnad. För ett annat exempel så har jag Morrowind collectors edition oöppnad i min hylla, det ser jag både... 04/05 Rättare sagt får inte microsoft uppdatera sin 360 med blu-ray för att de var inte dom som var med och utvecklade det. Utan de var med och utvecklade HD-DVD. Nu undrar du säkert varför de inte bara kan köpa sig rättigheter att använda det som de gör med... 04/05 Jag saknar tiden då man faktiskt såg fram emot att öppna en spelbox för mer än bara själva spelet; t ex Origins gamla spelserier, Ultima och Wing Commander... i Ultima-boxarna fanns det alltid fantastiskt välgjorda manualer som var otroligt stämningshöj... 04/05 Jag kommer alltid vilja ha fysiska kopior av spel. Och den dagen det blir enbart distrubtions-spel på konsolerna så kommer jag gå över helt till PC sedan använda steam. Hoppas aldrig det händer spelvärlden men vi får la se vad som händer. 04/05 Jag tror Alan Wake killarna gillar digitalt både för de slipper betala publisher samt de hålls ju av Microsoft som inte vill släppa en Blu-ray uppdatering till sin 360. Nej, visst har jag köpt en del digitala spel via Steam som jag litar på 100%, men... 04/05
Skicka en rättelse