Windows-versionen av #Deus Ex: Human Revolution kommer vara ett tvättäkta pc-spel. Du får avnjuta kantutjämnad grafik, ställa in kontrollerna precis som du vill, spela med fullt stöd för mus och tangentbord, ändra grafikens kvalitet och du slipper konsoltypiska irritationsmoment som "Tryck start"-fönster. Det är budskapet i ett dokument där utvecklarna frågar och svarar sig själva angående pc-versionen av spelet.

– Fansen ska veta att när de spelar pc-versionen kommer den inte kännas som ett konsolspel med mus och tangentbord, säger Jean-Francois Dugas, game director på #Eidos Montreal. De kommer spela ett äkta pc-spel i fråga om gameplay och hur kontrollerna känns.

Så här ser Deus Ex: Human Revolution ut på pc.

I stora drag blir spelet likadant på alla plattformar, men pc-upplagan får fler valmöjligheter i fråga om utseende och kontroller, och saker som att välja vapen och drag and drop-funktioner har anpassats till användning med mus och tangentbord. Dugas berättar att man sneglat på originalspelet för att få till liknande känsla och utseende.

Vi sitter just nu och testar en tidig Xbox 360-version av spelet, och vi hoppas kunna lägga vantarna på pc-kod innan vi publicerar våra intryck på onsdag nästa vecka. Tills dess kan vi erbjuda två nya skärmdumpar från pc-versionen (se ovan). Håll utkik efter fler Deus Ex: Human Revolution-nyheter på FZ de kommande dagarna.