Den 7 juni slås portarna till LA Convention Center upp och tusentals spelintresserade kommer under tre dygn grotta ner sig i allt som E3-mässan årgång 2011 har att erbjuda. FZ täcker i vanlig ordning evenemanget både på plats i Los Angeles och hemifrån. Uppladdningen börjar i dag – varje dag fram till premiären presenterar vi de spel, händelser och prylar vi helst vill se på mässan, en per dag i 30 dagar. Och vi går ut hårt – vi vill se #Half-Life 3.

Om vi får som vi vill kommer Freeman synas i LA Convention Center om en månad.

Vi lever i den fasta förhoppningen att #Valve skakar liv i Gordon Freeman och avslutar fortsättningen på #Half-Life 2 innan den mänskliga evolutionen växt ifrån det här med spel som underhållning. Episode-serien, som #inleddes för fem år sedan och som enligt storhjärnan Gabe Newell i praktiken är Half-Life 3, ska ju avslutas med en tredje del. Och även om Valve med sitt skeva tidsbegrepp inte håller med börjar det bli hög tid att knyta ihop säcken – senast Gordon hördes av var strax efter en magnifik sammandrabbning med striders och hunters hösten 2007.

Så strålande underhållning som Portal och Left 4 Dead får ursäkta, vi är mer än lovligt sugna att få reda på slutet på berättelsen om tidernas mest besvärliga forskargärning. Vi vågar inte sia om sannolikheten för att nästa Half-Life faktiskt presenteras på E3, men vi håller hoppet vid liv och kofoten inom räckhåll.