Efter att Gothic 3 tvingades ut långt innan det var klart så bestämde sig Piranha Bytes för att bryta med utgivaren Jowood – som nyligen gick i konkurs.

Efter att de ursprungliga Gothic-utvecklarna #Piranha Bytes blev tvingade att forsla ut en halvfärdig version av #Gothic 3 på marknaden så bestämde de sig för att bryta med utgivaren #Jowood, säger spelhusets grundare Michael Hoge. Jowood har sedermera gått i konkurs efter att Gothic-seriens fjärde del, #Arcania: Gothic 4, floppade.

– Problemet var – för att göra en lång historia kort – att det fanns ett par åsiktsskillnader mellan utgivaren [Jowood] och oss. Och alltihop kollapsade när utgivaren tvingade oss att släppa Gothic 3 innan det var färdigt, säger Michael Hoge.

– Om vi hade gjort klart det på tiden vi lovade så hade det inte varit någon fara, i ärlighetens namn. Men som det var så drog utvecklandet ut på tiden och istället för att finna en lösning med oss – hur vi skulle ordna detta – så ville de bara släppa det. Det var på grund av deras aktiemarknadsposition, tror jag. Så vi bestämde oss för att gå skilda vägar då.

Medan Jowood lät #Spellbound Software släppa det risiga Gothic 4 så gjorde Piranha Bytes det (trots namnet) inte fullt så risiga Risen.

Nu är Gothic-licensen på väg tillbaks till Piranha "senast nästa år", så kanske får vi se ett Gothic 5 i framtiden.

Bilden: buggfesten Gothic 3 då det begav sig.

Gothic 1 och 2 är lite slitna grafikmässigt nu naturligtvis, men de hör till de bättre rollspelen jag har spelat. Jag tyckte de var ganska orginella (I synnerhet Gothic 1, som utspelade sig i 'fängelsemiljö') och Risen förde direkt tankarna tillbaka til... 07/05 Synd att det blev så här, Gothic 3 blev hemskt just tack vare att det släpptes så tidigt. Har aldrig spelat ett buggigare spel 06/05 Jag gillar Gothic 3 skarpt bortsett att det är så dåligt optimerat. Skönt i alla fall att JoWood dog till slut. Det var ett företag som vägrade fixa till buggarna i sina spel. Gothic 4 var inte Gothic över huvud taget (enligt mig) utan det var mer ett... 06/05 Spelade nyligen ut Risen och jag blev lite överrskad hur pass trevligt jag tyckte det var. Gothic serien har jag dock aldrig provat, är det nåt att ha eller??? 06/05 Gothic 3 var helt klart underskattat tycker jag. det kanske var buggigt när det kom, men det funkar bra i dagens läge tycker jag med mods som fansen har gjort. Titta på spelet dessutom. Det ser faktiskt ut att hålla hyfsat bra fortfarande rent grafiskt.... 06/05 Synd om arbetarna, Företagsledningen Suger... thats that 06/05 Risen var sjukt bra. 06/05 det är synd om arbetarna ja men ett mindre företag som spåtar ut spel innan dom är klarara 05/05 Ja, när Jowood gick i konkurs så var det ju säkert var nån tusen personer som blev arbetslösa. Men om du tycker det är bra så är det din åsikt. 05/05 Gothic 3 var det värsta gothic spelet.... Men det var absolut inte dåligt :D en 4/5 för mig! 05/05
Skicka en rättelse