Rockstars kommande polisdrama #L.A. Noire blir stort. Riktigt stort. Så pass stort att det tar upp tre dvd-skivor till Xbox 360 respektive en hel Blu-ray-skiva på Playstation 3. Det betyder dock inte, till skillnad från vad man kanske skulle kunna tro, att det kommer att vara evighetslångt. I en ny intervju med den amerikanska bloggen Kotaku avslöjar utgivaren att en av huvudanledningarna till det stora utrymmeskravet är alla ansiktsuttryck och rörelser från skådespelare.

– L.A. Noire skulle redan från början bli ett enormt spel, från storleken och detaljrikedomen hos världen till längden på fallen och förstås - mängden av MotionScan-data som behövs för att lagra ansiktena från över 400 skådespelare i spelet. För att berätta den story och göra det spel vi ville göra visste vi att det skulle behövas en hel Blu-ray-skiva och tre dvd-skivor, säger Rockstars Jeronimo Barrera.

Den som oroar sig över att behöva springa mellan tv:n och soffan varje kvart kan dock andas ut, om vi får tro Barrera.

– Eftersom spelet är byggt kring ett koncept som går ut på att ta sig igenom individuella fall från bord till bord kommer Xbox-spelare att upptäcka att skivbytena är problemfria. De kommer faktiskt bara att behöva byta skiva i två naturliga pauser mellan fall, utan att avbryta flödet i spelet.