En skiva är inte stor nog åt 400 skådespelare.

Rockstars kommande polisdrama #L.A. Noire blir stort. Riktigt stort. Så pass stort att det tar upp tre dvd-skivor till Xbox 360 respektive en hel Blu-ray-skiva på Playstation 3. Det betyder dock inte, till skillnad från vad man kanske skulle kunna tro, att det kommer att vara evighetslångt. I en ny intervju med den amerikanska bloggen Kotaku avslöjar utgivaren att en av huvudanledningarna till det stora utrymmeskravet är alla ansiktsuttryck och rörelser från skådespelare.

– L.A. Noire skulle redan från början bli ett enormt spel, från storleken och detaljrikedomen hos världen till längden på fallen och förstås - mängden av MotionScan-data som behövs för att lagra ansiktena från över 400 skådespelare i spelet. För att berätta den story och göra det spel vi ville göra visste vi att det skulle behövas en hel Blu-ray-skiva och tre dvd-skivor, säger Rockstars Jeronimo Barrera.

Den som oroar sig över att behöva springa mellan tv:n och soffan varje kvart kan dock andas ut, om vi får tro Barrera.

– Eftersom spelet är byggt kring ett koncept som går ut på att ta sig igenom individuella fall från bord till bord kommer Xbox-spelare att upptäcka att skivbytena är problemfria. De kommer faktiskt bara att behöva byta skiva i två naturliga pauser mellan fall, utan att avbryta flödet i spelet.

Jag tänker på framtidenser du m du hajar vad jag menar. Dom nya konsollerna från Micorosft och Sony kommer förmodligen vad jag tror inte förens 212-213 någon av de åren. Och då kan faktiskt 200 Gb passa mycket bra och sedan att de satsar en del på GPU:n... 06/05 Frågan är hur mycket en skiva kan innehålla med vanlig enkel laser, violett (som i BD) är väl i princip sista steget? Och en 400GB BD skulle bli 16 lager :/ Å andra sidan så tycker man ju att spelföretagen borde klara sig med en dual-layer BD på 50GB...... 06/05 Nja tror inte det blir HVD än faktiskt eftersom det är nåt fruktansvärt dyrt att tillverka i nu-läget. Sedan vidare så tror jag det blir uppgraderad BD på PS4, kanske en 400 gb eller mer möjligvis. Får hoppas att de satsar kanske lite lite mer på GPU:n... 06/05 Okej man tackar för en uppdaterad info :). 06/05 Nintendo släpper väl sin nya maskin 2012, och vad man läst så ska den ha bättre grafiska egenskaper än ps3 och Xbox 360, så nästa generation är närmare än vad du tror. 06/05 Eller så använder nästa generations konsoller sig mer av det här som kallas internet, har hört att man inte ens behöver skivor utan kan då ladda ner det man vill ha! en fet ssd eller nåt annat vore mer bekvämt än gammelmedia såsom dvd och blueray 06/05 Är ganska säker på att det har med kopieringsskydd att göra. Man vill verifiera att spelaren faktiskt har skivan... 06/05 Är de smarta lägger de till så man kan installera alla tre skivorna på disken och sedan räcker endast att ha i första skivan när man spelar. 06/05 Hade det inte varit för krysslådans extremt högljudda DVD-läsare så hade jag inte brytt mig om att installera alls. Föredrar faktiskt att inte installera eftersom man snabbare kan komma igång. Men ja, det är rätt kasst att man inte slipper skivbyten tro... 06/05 Blir det någon PC release av det här eller? 06/05
Skicka en rättelse