Det är inte förrän i höst som årets stora FPS-slag mellan Electronic Arts (Battlefield 3) och Activison (Call of Duty) utkämpas, men EA värmer redan upp med lite trash talk.

Det är visserligen lång tid kvar innan höstens stora FPS-slag mellan #Electronic Arts #Battlefield 3 och #Activision Blizzards nya Call of Duty, men redan nu vrider EA-chefen John Riccitiello upp temperaturen ett par grader.

– Vi vet att vi har en stor konkurrent. Men head-to-head med Call of Duty kvartal tre [i höst] så har vi den överlägsna spelmotorn, överlägsna utvecklingsstudion och ett överlägset spel, helt enkelt. Vårt mål är att ta en stor andel av FPS-genren och sätta det andra teamet i försvarsläge, säger John Riccitiello i ett investerarsamtal.

Enligt John Riccitiello har förhandsbokningarna av Battlefield 3 ökat med hela 700 procent jämfört med samma tidsperiod inför släppet av #Battlefield: Bad Company 2, så det verkar som att EA har vind i seglen.

Bild: svenskutvecklade soldater är Bobby Koticks Call of Duty-serie i hasorna.

Jag bryr mig inte särskilt mycket om någon fight mellan olika spel. Men om jag får säga mitt så hakar båda spelutgivana/utvecklare upp sig vid sina respektive serier alldeles för länge. Det bästa Call of Duty spelet någonsin, i mina ögon, var Call of... 14/05 BF3 uber alles! 10/05 CoD BO var kanske det sämsta spelet jag köpt.. Besvikelse på besvikelse, rakt igenom. 09/05 Alla spel är ju bättre än CoD så lite onödigt att säga det. :P 09/05 det är ju i och för sig sant... 09/05 Lite orättvist sagt om du frågar mig med tanke på att DICE har aldrig tappat någon röd tråd, de har bara knytit fast en annan vid den första och följt efter den ett tag. Nu hoppar de ju tillbaka till den gamla röda tråden som var BF1942, BF:Vietnam, BF2... 08/05 Personligen sitter jag och ber varje dag för att BF3 inte ska bli det minsta likt CoD på något sätt. 08/05 Äh, RPG är RPG, och FPS är FPS. Vill inte ha massa "perks" som gör att man måste spela spelet jättelänge för att låsa upp grejer som gör mig bättre än andra. Nej, ge mig ett FPS där man behöver tänka taktiskt och vara bra på att sikta/smyga/DJURA sig... 08/05 Min pappa är starkare än din pappa!? ...fånigt uttalande av EA även om det må vara sant. Har aldrig varit något större fan av CoD serien men tycker ändå att spelen kan tala för sig själv. Om dom nu är så säkra på att BF3 kommer vara så överlägset kan... 08/05 Hur svårt kan det vara att göra det bättre än CoD? CoD är en linjär skriptfest med mycket eller ingen alls replay-value. 08/05
Skicka en rättelse