Blizzard släppte bomben under kvällens investerarkonferens - det blir inget spelhelvete förrän i kvartal 3 men planen är att släppa spelet i år.

Mike Morhaime vet hur man retas. Redan vid den förra telefonkonferensen för investerare lovade han att vi skulle få detaljer kring betatestet av #Diablo iii. Sagt och gjort, för bara några minuter sedan fick vi veta att den startar under det tredje kvartalet, det vill säga tidigast den 1 juli och som senast 30 september. Spelet testas nu internt på bred front och planen är att släppa det i år.

Det första #Diablo släpptes 1996 och har till dags dato sålt i 2,5 miljoner exemplar. #Uppföljaren släpptes fyra år senare och nådde 4 miljoner krängda ex men det skulle dröja ända till 2008 innan del tre annonserades. Som jämförelse sålde #Black Ops 5,6 miljoner det första dygnet i butik.

Blizzard redan sagt att Diablo3 första 3 akter kommer endast att testas. Så hela spelet kommer garanterat inte att beta testas så räkna med mindre beta på 3-4 månander endast. Anledning till beta är inte för testa de är för hype upp marknaden och sälja... 16/05 Sant. Får hoppas på ett snabbare beta test denna gången. Eller att man kommer in tidigt på betan 11/05 Ja, men allt är relativt. Med tanke på att de flyttat ut pvp till dedikerade arenor (inte helt olikt de som finns i WoW) så kommer det också finnas högre krav på att det verkligen är balanserat. Visst inte som SC2, men ändå hyfsat tävlingsinriktat. 11/05 Vet nån om det kmr bli som Diablo 2 att de finns ett ex antal servrar som man gör själv och sen hoppar spelare in eller kommer de blir ala Mythos som ett mmorpg? o.O 10/05 "Som jämförelse sålde Black Ops 5,6 miljoner det första dygnet i butik." ärligt talat, vad är det här för jämförelse? jämför med ett annat storspel som släpptes samtidigt istället, det har ju hänt en hel på spelscenen de senaste tio åren. 10/05 Blizzard, det är en snöstorm när dom jobbar c: 10/05 som jag har förstått det enligt tidigare uttalanden så kommer dom inte att försöka balansera pvp alls. eftersom att det finns ca 9 miljarder olika kombinationer med spells och runes så skulle det bli ganska jobbigt att kolla igenom alla och se om det... 10/05 Stämmer inte riktigt, PvP och PvE kommer att ha olika balanseringar eftersom vissa spells/attacker hade varit för kraftfulla i PvP annars, i alla fall va de sa på blizzcon. Stämmer dock helt och hållet. 10/05 Blizzard har själva sagt att de inte tänker balansera spelet kring arena och att det är mer något extra man kan göra. SC2 var tvunget att släppas välbalanserat för att kunna ha en bra chans att ta över SC1 som e-sport och därmed slå sig in i korea. Jag... 10/05 Som arnold sa en gång i tiden,, Its like cuming!! Feels great, feels terrific!! 10/05
Skicka en rättelse