Gårdagens telefonkonferens avslöjade att antalet betalande medlemmar har sjunkigt.

I oktober rapporterade #Blizzard att #World of Warcraft nått imponerande tolv miljoner betalande medlemmar. Den stadiga ökningen som pågått sedan spelet släpptes 2005 hade förvisso bromsat in men med den tredje expansion, #World of Warcraft: Cataclysm, runt hörnet trodde många på en ökning till jul. När #Activision Blizzard snackade om årets första kvartal igår bekräftades det att antalet prenumeranter sjunkit.

I dagsläget betalar 11,4 miljoner spelare för att få äventyra i Azeroth, ett tapp på 600 000 tusen användare låter kanske inte mycket men samtidigt är det en siffra många andra MMO kämpar för att nå upp till. Mike Morhaime noterade dock att Cataclysm ännu inte släppts på den lukrutativa kinesiska marknaden. Expansionen verkar ju dock inte gjort några underverk i västvärlden.

Helt rätt! vanilla var helt klart det bästa, sen gick det bara utför, det började bli lite lamt i slutet av TBC... LK och cata är bara piss. 17/05 började April 2005, slutade 2011 30 Januari.. inte saknat WoW en sekund... har börjat få av Blizzard 7dagars free gamecards för att locka tillbaka en till spelet.. 13/05 kanske, men jag tycker det där är standard gnäll. Precis som "CoD suger meh" eller "konsoler är skit" (vilket jag själv kan tycka!) Lirade också WoW från början, och visst var det riktigt kul då, men det förändrades och utvecklades. Hade det stannat och... 13/05 kanske, men jag tycker det där är standard gnäll. Precis som "CoD suger meh" eller "konsoler är skit" (vilket jag själv kan tycka!) Lirade också WoW från början, och visst var det riktigt kul då, men det förändrades och utvecklades. Hade det stannat och... 13/05 Jag vet mycket väl vad monopol innebär och det jag menar med liknelsen är att om det hade funnits flertalet stora spel istället för ett i monopol - liknande ställning så hade det gynnat alla mmorpg. Konkurrens är bra för marknaden (spelarna) men konkurr... 13/05 Själv spelar jag för att det öht startade på min P3:a med Nvidia 5200... :-) Blizzard vet vad kundservice OCH teknikkunskap innebär. Wow funkar på det mesta; Mac, Linux, och om Apple tillät - iPhone. Dessutom gillar jag grafiken - en blandning av "teckn... 13/05 Är man elitist så är man. ;) 12/05 Ett spel kommer alltid att ha expansioner bättre samt sämre.Daoc kom precis ut med 1.109 forfarande så finns det saker att förbättra men det har varit mycket värre. 12/05 WOW (läs Blizzard) har inte monopol på mmorpg- marknaden. Då vet du inte vad monopol innebär. Däremot så är de stora, och har störst andel spelare, men det är en annan sak. Och ni som tror att detta är 'undergången' för WoW.. Tänk om. 12/05 ÄNTLIGEN! 12/05
Skicka en rättelse