FZ listar 30 saker vi gärna vill se på sommarens mässa. Dagens önskemål – en hyperrealistisk pc-krigare.

Dagens pc-spel är långt mindre potenta än vad som är möjligt. Skälen är flera, exempelvis att spel ofta utvecklas till flera plattformar, och nuvarande konsolgeneration når prestandagränsen när pc-maskinerna fortfarande har vilopuls. Tillgänglighet spelar också in: spelutveckling kostar stora pengar, för att sälja projektet i hamn hjälper ett visst mått av tillgänglighet. Eller förenkling, om man så vill.

#Red Orchestra 2 blir ungefär motsatsen. Det blir ett stycke kompromisslös lagkrigare med realistiskt lagkrig som utgångspunkt. Pc-exklusivt (förstås), och med ett Stalingrad söndertrasat av tyska och sovjetiska soldaters sammandrabbningar med ett av den mänskliga historiens brutalaste slag som fond. Vi vågar tro att det är ett spel helt i det mest kompromisslösa pc-folkets smak, och vi tror och hoppas att #Tripwire ger oss mer information under E3-mässan.

Presentationsfilm:
[video=5774]

Jag är väl en av de få som igentligen enbart vill ha ww2 spel. Så för min del är detta utan tvekan ett givet köp. Förra Red Orchestra är ju fantastiskt roligt - så det ska bli kul med ett upphottat RO! Ett fps med samma detalj rikedom som Combat Mission... 16/05 Är fan mer sugen på detta än BF3. Förra har jag spelat sen det kom ut, grym shooter! 13/05 Inget förutom den korta snutten från GDC-videon än. Hoppas det kommer mer snart, speciellt om hur man har sönder dom :) 12/05 Har vi fått se en riktig tank-video ännu? 12/05 Tack för era svar, ser fram emot moddarna som kommer släppas. Tror jag skamligt nog ser mer fram emot vietnam-modden än själva RO2. WWII som tema är lite överreklamerat i mitt tycke. Fast o andra sidan var förra RO ett lyckat spel så kommer väl få svälj... 12/05 Var det där årets skämt eller ? Utvecklarna har hypat det en hel del dock inte i media format men det finns tonvis med intervjuer, diskussioner bla från Bashandslash och Crosshairs m.m samt det faktum att utvecklarna dagligen postar och diskuterar i sin... 12/05 Ingen ny info? Det finns videos från en GDC-presentation från 2 månader tillbaka. Varje vecka uppdaterar utvecklarna dessutom communityn om vad de gör och hur långt de har kommit. Man får komma ihåg att det är ett litet företag på 25 personer, de har... 12/05 Inte sett någon ny info om detta på länge börjar tappa förhoppningarna, då utvecklarna inte vågar hypa upp det. 12/05 De blir nog jäkligt Fett! Kommer helt klart att skaffa det! 12/05 Åh hoppas bara att min stackars PC klarar av detta. Jag som är så dålig på systemkrav. Nåja, det ser coolt ut, det kan man inte förneka :) 12/05
Skicka en rättelse