Snickra dina egna pusselkreationer med samma verktygslåda som Valve använde sig av vid skapandet av Portal 2.

Tycker du att #Portal 2 är på tok för lätt? Eller kanske helt hutlöst svårt? Räds icke, ty #Valve har släppt modverktyg till spelet som låter dig skapa dina egna kreationer. Detta inbegriper såväl enspelar- som kooperativa uppdrag och du ges tillgång till samma verktygslåda som Valve använde sig av när de snickrade ihop spelet i sig. Flashigt värre, inte sant?

Det är gratis till alla som innehar PC-utgåvan av spelet, och på spelets sajt finner du fler detaljer. Du finner programvaran genom att gå in i Verktygs-tabben i Steam och ladda ner och installera som aldrig förr.

När vi i mitten av april recenserade spelet belönade vi det med en maffig femma, och huruvida du kan trumfa det är upp till bevis.

Tack till Zelements, HeadlessChild för detta #nyhetstips!
Och hammer har funnits sedan gammla hl tiden : ) Fast hade ett annat namn och var lite krångligare att komma igång med : ) ,, Men kul är det :D synd att leveldesign.nu är nere... Den sidan kunde ge en mycket .. Dock ska de tydligen ha en irc kanal kvar... 12/05 Sure man kan modda portal 1 till portal 2 men knappast i samma kvalité om man inte är villig att spendera miljoner och ett antal år i modd syfte. Du får det att låta som om Portal 2 enkelt kunde fixats med ett mod till 1an.. kvalitetsskillnaden mellan... 12/05 Lol? SDK har funnits sedan Half life 2 släpptes. Man kan modda Portal 1 till Portal 2. Nej Valve.. ge oss Half life 3 istället för detta Tf2 version 2 skit. 12/05 Lol? SDK har funnits sedan Half life 2 släpptes. Man kan modda Portal 1 till Portal 2. Nej Valve.. ge oss Half life 3 istället för detta Tf2 version 2 skit. 12/05 Undrar hur användarvänligt modverktyget är. 12/05 Nu har jag inte spelat Portal 2 ännu (illa tbh. Har inte haft tid :-/) ,gillade inte hur Valve sakta men säkert börjat gå över till konsolernas sida.. MEN- creds till dem trots allt. När Valve gör ett spel så släpper de verktygen, och inget jävla bullsh... 12/05 Inte kollat ännu men antar att det är deras SDK av samma typ man använde till t.ex. CS-source, dvs Hammer map editor etc? Nu var det ett tag sedan jag gjorde några banor till min f.d. CSS klan men vad jag vill minnas så var det inte direkt svårt. Finns... 12/05 Fattar inget av modverktyget :P 12/05 Med tanke på vad dom har sagt att göra spel som plattformar för en ständigt nyskapande community så antar jag att detta kan leda till mera innehåll i form av verktyg att både skapa och sälja sina skapelser till andra spelare. Och antagligen hattar.. 12/05 Underbart, tummen upp! <3 12/05
Skicka en rättelse