Försäljningssiffrorna för #Tomb Raider: Underworld lever inte upp till målsättningen. Utvecklaren #Crystal Dynamics har därför sagt upp 30 anställda, skriver Kotaku och hänvisar till "pålitliga källor". Uppgiften har inte bekräftats från officiellt håll.

Också utgivaren #Eidos har drabbats av att fröken Croft inte levt upp till målsättningen. Spelet har sålts i ungefär 1,5 miljoner exemplar, vilket alltså är sämre än beräknat. Den främsta orsaken sägs vara den vikande nordamerikanska konjunkturen och Eidos har sänkt intäktsmålet för innevarande finansår: från 273-303 till 242-273 miljoner USA-dollar. Efter beskedet sjönk företagets aktie med 30 procent, uppger Shacknews.

Underworld släpptes i november och bemötandet har överlag varit positivt. Premiären omgavs dock av en smärre skandal - en pr-firma [n=29259 försökte styra publiceringen] av de första recensionerna så att endast recensioner med höga betyg släpptes de första dagarna. Affären fick stor uppmärksamhet och uppenbarligen hjälpte pr-nissarnas ansträngningar föga.

Jag tycker faktiskt att karaktären Lara Croft fortfarande har mycket att ge, det är en intressant figur som har möjlighet att hamna i coola äventyr. Lite som en kvinnlig James Bond. Men håller med om att Tomb Raider-spelen har gått i stå. Man kanske ska... 13/01 Testade demot till xb och fullversionen till Windows hos enpolare, skapligt najs men som sagt, kameran... Tycker spelet verkar skoj men jag blir skeptisk till att skaffa det till mitt xb när alla enbart ger negativ kritik. 12/01 Ja jag är åxå förvånad över att det krävs så lite för att göra så många personer nöjda. för mig räcker det i alla fall inte med att planta bomber eller leka rambo md nyaste aimboten :P 12/01 ja det är ju ett mirakel att de inte skyller på piraterna... 12/01 Nu säger jag bar såhär, att nu får dem fan i mig ge sig med Tomb raider. Spelet är uttjatat och är fast i en dålig nisch. Jag har tappat räkningen på hur många Tomb raider spel som har gjorts. Att dem går tillbaks till dem gammla spelen är en ännu sämmr... 12/01 Nu ska jag väl kanske dämpa mina elaka ord med att erkänna att jag bara körde igenom en och en halv nivå innan jag lämnade tillbaka det, men de får ju fan börja med att göra ett bra spel och sen anpassa det till licensen, inte tvärtom. När utvecklarna... 11/01 Årets hittills roligaste kommentar? 11/01 Jag tycker spelet är helt okej... Anniversary var dock riktigt mycket bättre 11/01 Ka-zing! ;) Ne usch. 11/01 Bara för dom att släppa en nude-patch så får dom nog igång försäljningen igen ;) 11/01
Skicka en rättelse