Xperia Play är världens första Playstations-certifierade smartphone. Trots detta går försäljningen dåligt för PSone-klassikerna.

Tycker du att det låter som en dröm att återuppleva klassiker på din smartphone såsom Cool Boarders 2, Destruction Derby, Medievil, Syphon Filter och Jumping Flash? Troligen inte. För #Sony Ericsson har försäljningen snarare varit en mardröm.

Ingen av ovan nämnda titlar har – enligt Android Marketplace-försäljningen – laddats ner mer än 1000 gånger. Somliga spel som var rykande heta 1997 har kanske inte existensberättigande år 2011? Speciellt inte om du redan laddat ner dem från PSN. Sony Ericsson tar dock det hela med ro.

– Just nu finns det bara några få Playstation One-titlar tillgängliga, men det kommer att släppas fler regelbundet. Och vi har grejen med att Playstation är exklusiv för oss, så vi är inte oroliga. Det är en revolutionerande maskin, den skakar om marknaden och vi är mycket nöjda, påstår Dominic Neil-Dwyer, högsta hönset på Market Development hos Sony Ericsson, i en intervju med Playstation Lifestyle.

Med tanke på gamla PSones "superduperklassiska" spelbibliotek kanske han får rätt till slut.

Ja det kan la bero på att de flesta köper en smartpgone idag för appar och annat smått och gott och inte för spel de kan dom redan använda på sin PSP. Så är det för mig gella fall. 13/05 Telefonen som sådan fungerar helt ok tycker jag. Emulatorerna fungerar för det mesta klockrent. Men att dessa få spel inte säljer särskilt bra förvånar mig inte. Det behövs bättre titlar än så... 13/05 Har två! ;) 13/05 Köp en PSP istället. 13/05 Jag var ju inte impad av Xperia, den "kändes" inte rätt. Samma känsla jag hade med Nokia Engage. 13/05 Tycker det känns lite ljummet. Tycker iofs inte om att spela 3D spel på handhållen alls. Vet inte varför, men jag föredrar 2D. Sitter själv och spelar Pokemon FIre Red, Emerald, Final Fantasy IV, Golden Sun och Chrono Trigger på min HTC Desire via emula... 13/05 Att utbudet av PS1-spel är kasst är ju inte direkt någon överraskning när utbudet av PS1-spel på europeiska PSN fortfarande saknar mängder med bra PS1-spel efter 4 år, så som Castlevania: Symphony of the Night, Suikoden, Suikoden II, Klonoa osv. 13/05 Den enda användningen jag ser för den är kontrollen i sig plus ett antal emulatorer, de flesta PS-One klassiker lever på nostalgi snarare än att spelet i sig står sig än idag, mest för att vem det än är som väljer ut dem tittar på 10-15 år gamla siffror... 13/05 hade köpt de om de var en psp och en telefon 13/05 Sony-Ericsson har väl typ 8-10% av marknaden för mobiler högt räknat, och sedan av dessa är denna mobilmodellen försvinnande få, så undrar man varför det säljs få speltitlar till just denna fånen? - Ja, vi har exklusivitet serrö, jättefint. Vad hjälper... 13/05
Skicka en rättelse