Den 20 april slutade Playstation Network att fungera och idag, mer än tre veckor senare, vet vi fortfarande inte när tjänsten kommer igång igen. Den 1 maj sades det att "viss" online-aktivitet skulle komma igång inom en vecka. Knappt två veckor senare förstår vi att det löftet var väl optimistiskt. Hacker-attacken var alltför omfattande. På den officiella Playstation-bloggen är det senaste uttalandet från den 10 maj:

– Jag vet att ni alla vill veta exakt när tjänsten kommer igång igen. Just nu kan jag inte ge er ett exakt datum, eftersom det rör sig om minst några dagar ytterligare. Vi ber så hemskt mycket om ursäkt för problemen detta har orsakat och uppskattar ert tålamod under den här processen.

Över 77 miljoner konton påverkas. Den största oron har dock inte handlat om missat online-spelande och dylikt – utan snarare om kreditkortsuppgifterna som har läckt ut. Dock finns det i nuläget inga konkreta bevis på att spelare har fått sina konton länsade, men Sony fortsätter att hålla aktiviteten under noga uppsikt.

Som plåster på de djupa såren kommer spelarna att få ett "välkommen tillbaka"-paket. Bland annat kommer alla kontoinnehavare att få en månads gratis Playstation Plus-medlemskap och nuvarande prenumeranter kommer att få tjänsten förlängd. De kommer också att få annan "Playstation-underhållning" gratis, men denna kommer att vara olika beroende på vart i världen du befinner dig. Exakt vad ska vi få veta "snart".

Sony är givetvis medvetna om den enorma skada attacken har orsakat och en anledning till varför omstarten dröjer är att de måste bygga en betydligt mer effektiv säkerhet kring PSN. Det ska bli lättare för Sony att märka av intrång och försvaret för data ska också förbättras. Vi vet inte hur mycket pengar Sony har förlorat men i slutet av april sades det, enligt Forbes, att enorma 150 miljarder kronor redan hade försvunnit. Med tanke på att tjänsten fortsätter ligga nere kan vi bara spekulera i hur mycket mer pengar som runnit företaget ur händerna.

Vi kommer naturligtvis att hålla er uppdaterade om vad som händer framöver. Nedan hittar ni länkar till några av våra nyheter om PSN-krisen.