I en ny intervju med MTV har den brittiske komikern Stephen Merchant uttalat sig om sitt uppmärksammade röstskådespelarjobb i #Portal 2. Han avslöjar att det var ett av de mest krävande uppdragen han åtagit sig men berättar ändå att han skulle kunna tänka sig att återvända i en eventuell uppföljare.

Merchant förklarar att han inledningsvis såg det som ett enkelt jobb att göra rösten åt personlighetssfären Wheatley, men att det gradvis gick upp för honom hur många spelare verkligen bryr sig om mediet på ett sätt som han inte riktigt hade räknat med.

– Gamers är otroligt entusiastiska [...]. Plötsligt insåg jag att det här var ett ganska stort knäck och plötsligt kände jag hur jag hade ett ansvar att försöka göra ett bra jobb. Jag tyckte att det hela var väldigt uttröttande - mer än någonting jag gjort förut - eftersom jag befann mig i det här lilla inspelningsbåset och skulle vråla ner för påhittade korridorer, låtsas falla ner för saker och verkligen försöka röra på mig och leva ut det så gott jag kunde.

– Jag vet att det låter riktigt pretentiöst men jag försökte verkligen att röra mig som en robot så att min röst skulle låta konstgjord. Jag jobbade verkligen hårt på att sätta mig in i den där miljön antar jag, vilket är någonting som jag normalt sett inte gör som underhållare.

Den forna The Office-producenten och An Idiot Abroad-bekantingen avslöjar även att han skulle kunna tänka sig att återvända i en eventuell uppföljare.

– Jag är en robot. Jag behöver inte dö. De skulle kunna ta tillbaka min karaktär om de ville. Gör det till en prequel!