Gabe Newell säger att företaget inte har några planer på att skrota sin sju år gamla spelmotor.

#Valves Gabe Newell säger i en nypublicerad intervju att företaget inte har några planer på att skrota sin sju år gamla Source-motor. Istället för Source 2 ser Valve ett värde i stegvisa finslipningar av deras gamla trotjänare.

– Det finns många fördelar med upprepningar av en mogen, stabil och skeppad kodbas, i motsats till att börja om från början igen. Jag tror, när du ser ett spel som DOTA 2, att du förstår hur utvecklarna kan få ut mycket mer av Source än de flesta företag kan få från en helt nybyggd maskin, säger Valve-chefen Gabe Newell.

– Jag anser att den stegvisa uppdateringsmodellen har funkat riktigt bra för oss.

Source-motorn skymtades först 2004, vilket får anses som en hel tidsålder sedan i tekniksammanhang. Senaste Valve-titeln att nyttja Source var det excellenta #Portal 2.

Visst är det bra att dom inte släpper spel för tidigt men det finns väldigt många andra utvecklare som både kan släppa bra spel och göra det inom en bra tidsram. Tex Uncharted spelen, 2an släpptes 2 år efter ettan och överträffade det redan excellenta... 17/05 Då skulle du sett WoW på en P3:a med 640 MB RAM och NVIDIA 5200 128 MB... :-) Efter 4.03 tvärvägrade eländet att starta - var ju tvungen att höra med brorsan om ett nybygge. ^^ 16/05 Helt rätt, skriv alltid "dom". Bäst i alla lägen. 16/05 Source har bra animationer, väldigt flytande och snygga men grafiken börjar se seriöst daterad ut. 16/05 Bilden på Gabe ser ut som nån som har misslyckats fatalt med texture mapping. http://www.sportsbabel.net/face_texture_map.jpg (http://www.sportsbabel.net/face_texture_map.jpg) 16/05 Enda problemet jag har med Source är väl att character movement känns lite floaty, annars funkar den fint. 16/05 Ja varför investera i något nytt när det egentligen inte finns något riktigt behov för det? Mycket bättre att fortsätta bygga på en väl beprövad grund istället. 15/05 Det är för att korta ner inlägget. Tror att du missförstår mig lite... jag tycker inte att spelen är ospelbara. Tvärtemot är det riktigt bra spel, som dessutom flyter bra även på äldre datorer. Jag tycker att det är tråkigt att man inte kan tabba in och... 15/05 Är det här något försök att bidra med något konstruktivt till diskussionen, eller vad menar du egentligen? Eftersom du tog dig tid att redigera citatet har du uppenbarligen någon tanke. Min poäng är att din överdrift om "fulla forum" är just en överdrif... 15/05 det e ju klart när man gör spel till konsoler som är runt 7 år gammla.... sedan portar det till pc... 15/05
Skicka en rättelse