Idag har #Sony börjat återställa PSN-tjänster över hela världen, efter den minst sagt påtagliga viloperioden. Den första fasen av återställningen har dragit igång i hela USA, och för en liten stund sen slogs systemet på i hela Europa. Däribland vårt egna lilla avlånga land, vilket innebär att det är dags att spela mot nära, kära och okända som aldrig förr.

Den första fasen innebär att du kan logga in på PSN- och Qriocity-tjänsterna för att bland annat kunna byta lösenord (gör det!), spela online via PS3 och PSP, vistas i PlayStation Home, film- och musiktjänster, tredjepartstjänster som VidZone och MUBI, "Friends"-funktionalitet (listor, chat, troféer) och förbättrad säkerhet.

Spana in Kaz Hirai här nedan som för Sonys talang kring nylanseringen.

Under natten släpptes firmware v3.61 som säkerhetsförberedelse - som gör att du med PS3 endast kan byta lösenord på ditt PSN-konto från din specifika PS3 (eller den konsol som du aktiverade ditt PSN-konto på). Om du inte skulle ha laddat ner något material från en specifik konsol via ditt PSN-konto skickas istället ett mail till eposten du registrerade kontot på. Däri är det bara att följa instruktionerna.

För att kunna använda dig av PSN måste du antingen uppdatera till den nya mjukvaran, logga in, byta lösenord alternativt logga in här och spetsa till ditt lösenord.

Vad är det första du kommer göra på PSN?