Endast veckor kvar innan vi får klämma och känna på Sonys nya bärbara.

Efter månader av rykten, fantasifulla konceptskisser och spekulationer avtäcktes slutligen Sony PSP2 i slutet av januari. Hårdvaruspecifikationerna kanske inte säger så mycket för en lekman och även om den inte når upp till Sonys påstående om att den ska vara lika kraftfull som ett Playstation 3 lär det vara ett litet monster.

[video=7108]

Den stora frågan är såklart vilka spel den lanseras med i slutet av året och de första filmklippet har visat både gamla bekanta och nya varumärken. Det ska bli särskilt intressant att se om något företag lyckas använda baksidans rörelsekänslighet till något vettigt. #Little Devils ser ut att vara på god väg. Legendaren Hideo Kojima har även lovat att visa upp sitt projekt till plattformen under mässan, vilket borde få Playstation-anhängare att korka upp bubblet.

Hur kan man ens börja jämföra ett spel till DS/PSP med ett spel till Android eller iPhone..? Målgruppen är en helt annan, och spelbarheten skiljer sig något ohyggligt. Jag har aldrig, jag upprepar, aldrig spelat ett spel till en smartphone som kom i när... 23/05 Ser sjukt mycket fram emot att få se mer av NGP nu på E3. 22/05 Någon som spelar enbart på sin mobiltelefon skulle jag inte kalla gamer. Någon som i princip fortfarande bara spelar 8-bitars eller liknande skulle jag kalla retrogamer. Någon som har en PC, PS3, X360 och/eller i vissa fall Wii, skulle jag kalla gamer.... 22/05 +1000 22/05 Då kanske man kan ta det ett steg längre: man är ingen riktig gamer om man inte äger alla konsoller av denna generation, + en värdig speldator (som jag då är)? En riktig gamer älskar spel, och älskar att spela, prata om och tänka på spel. Skulle det fin... 22/05 Jag har ingen ambition att vara det ena eller andra, bara ha lite kul och avkoppling inemellan. Rensa hjärnan efter dagens arbete så inte programmeringsproblem följer med och förstör nattsömnen. Men vet inte än om mobilplattformarna alls kan konkurrera.... 22/05 Tror nog att man har missat rätt många bra PSP-spel också eftersom de aldrig får någon uppmärksamhet här. Det mesta man hör här är ju negativa saker, men jag har haft väldigt kul med min PSP faktiskt och jag tycker den får oförtjänt mycket skit. Sen så... 22/05 Jag tror att NGP:n blir den sista handkonsolen som kommer, sen kommer mobilerna att ta över. Jag har nya samsung galaxy s2 och kan lungt säga att grafiken är som på min PSP om inte bättre i vissa spel. Det blir nog ett köp av NGP av mig ändå. LÄNGTAR 22/05 Tog orden ur munnen på mig :). Av någon anledning så har jag aldrig fattat priserna för DS, DSi, PSP spel ect. Specielt då DS spelen var högst 8mb stora om jag kommer ihåg rätt? Kunde väl vara 550kr för ett nytt spel till ds spel, 3DS vet jag ej hur sto... 22/05 Ser verkligen fram emot NGP. Av någon anledning har jag alltid haft mina ögon på den snarare än 3DS, men jag antar att det beror på att spelen till Nintendos konsoler inte känns likande lockande (med några få skinande undantag som gör att man måste köpa... 22/05
Skicka en rättelse