Activision menar att de vänt den läckta informationen om nästa Call of Duty till sin fördel.

I en nypublicerad intervju berättar #Activision Blizzard hur företaget vände den stora #Call of Duty: Modern Warfare 3-läckan (mer om den här) till en "marknadsföringsseger".

Activision-chefen Eric Hirshberg säger att företaget "vaknade upp med en marknadsföringskris och gick och lade sig med en marknadsföringsvinst".

– Fredag var en väldigt intressant, riktigt cool slags dag, säger Eric Hirshberg.

– Fastän det definitivt inte är schysst att stjäla andra människors intellektuella egendom, och fastän det definitivt inte är schysst att läcka saker som inte tillhör dig, så finns det sätt att svara på som faktiskt förvandlar citron till lemonad. Och det var vad vi försökte göra under fredagen.

På grund av läckan såg Activision sig tvunget att lansera sina fyra teasers långt tidigare än planerat.

Vem den ansvariga för den stora läckan är är fortfarande okänt. En undersökning inom företaget pågår fortfarande. Eric Hirshberg säger att källan "helt uppenbart haft djup tillgång".

Call of Duty: Modern Warfare 3 förväntas dyka upp till pc, Xbox 360 och Playstation 3 den åttonde november i år.

Jag gillade också denna serie när den kom och ansåg den var det spel som MoH borde varit. Har också köpt många delar i den även om jag inte spelat alla. Jag förstår din besvikelse men att ladda ner spelet och inte betala för det sänder helt fel signaler... 20/05 Mahone.. hur gick det med dessa bojkottar? Det görs flera Steam grupper om att man ska bojkotta spelen men sen sitter 90 % av gruppen och lirar Cod. 20/05 Detta spel kommer vara så värt att spela 20/05 Ett nytt år, ett nytt rekordsäljande, värdelöst CoD. 20/05 MW2:s kartor är ju inga stjärnor direkt heller. Jag anser dock att de är roligare än BLOPS kartor. De må låta som om jag är en av de som gör att ni får lida av DRM, men nej inte riktigt. Jag köper mer spel än vad jag någonsin gjort, trots att spelen bli... 20/05 True. efter mw3 kommer säkert "CoD 2012". :P 20/05 Jo, fast sämre! 20/05 Du påstår alltså att kartorna i BLOPS är sämre än de i MW2? MW2 hade ju sämst kartor någonsin i princip, spawnsnipes och spawntubes på varenda en... Dessutom verkar det sop att du är en sån människa som gör att vi andra får lida av DRM. Oavsett om du... 20/05 Det blir en spännande fight på FPS-scenen i höst. Jag tröttnade på MW2 efter ett par timmar men vägen dit var underhållande. Väntar spänt på FZ:s förhandstittar och recensioner. Kommer inte förhandsboka, det känns som en högrisks investering 20/05 Och hur undersöker man ett spel som inte har något demo? Jo, läs recensioner. Vad bra då att Activision bjuder varenda recensent på en resa till någon lyx-resort i vinregionerna i norra Kalifornien och erbjuder spelet i en helt kontrollerad miljö där... 20/05
Skicka en rättelse