#Obsidian Entertainments vd Feargus Urquhart berättar i en ny intervju med tidningen Play att någonting gick fel i arbetet med #Alpha Protocol. Vidare avslöjar han att studion inte har några planer på en uppföljare, men att den skulle bli mycket bättre än originalet om den väl blev av.

Urquhart berättar om arbetet med spelet:

– Jag tror att det fanns saker i spelet som vi kunde ha gjort bättre. Vi har pratat om att cover-systemet inte var det bästa. Skulle det ha blivit ett bättre spel utan ett cover-system, så att vi kunde ha fokuserat på andra saker istället? Det fanns saker som vi gjorde riktigt bra - storyn, karaktärerna och hur det hela förgrenade sig.

– Kanske var det inte nödvändigtvis det jobb som vi gjorde [som det var fel på], utan någonting omkringliggande - hur spelet representerades eller hur det marknadsfördes eller vad folk kände att vi lovade dem. Någonting blev riktigt konstigt där. Så det är ännu en läxa att lära sig om kommunikation.

– Vi håller inte på med Alpha Protocol 2, men jag skulle vilja göra Alpha Protocol 2. För att klara av mitt jobb måste man vara optimistisk ibland, man måste blicka framåt och säga "Vi kan göra ännu bättre ifrån oss". Och jag tror alltid att det är fallet.

#Obsidian Entertainment är just nu aktuella med #Dungeon Siege III som släpps till samtliga format i juni.