Obsidians vd Feargus Urquhart talar ut om vad som gick fel med fjolårets hajpade spion-actionrollspel.

#Obsidian Entertainments vd Feargus Urquhart berättar i en ny intervju med tidningen Play att någonting gick fel i arbetet med #Alpha Protocol. Vidare avslöjar han att studion inte har några planer på en uppföljare, men att den skulle bli mycket bättre än originalet om den väl blev av.

Urquhart berättar om arbetet med spelet:

– Jag tror att det fanns saker i spelet som vi kunde ha gjort bättre. Vi har pratat om att cover-systemet inte var det bästa. Skulle det ha blivit ett bättre spel utan ett cover-system, så att vi kunde ha fokuserat på andra saker istället? Det fanns saker som vi gjorde riktigt bra - storyn, karaktärerna och hur det hela förgrenade sig.

– Kanske var det inte nödvändigtvis det jobb som vi gjorde [som det var fel på], utan någonting omkringliggande - hur spelet representerades eller hur det marknadsfördes eller vad folk kände att vi lovade dem. Någonting blev riktigt konstigt där. Så det är ännu en läxa att lära sig om kommunikation.

– Vi håller inte på med Alpha Protocol 2, men jag skulle vilja göra Alpha Protocol 2. För att klara av mitt jobb måste man vara optimistisk ibland, man måste blicka framåt och säga "Vi kan göra ännu bättre ifrån oss". Och jag tror alltid att det är fallet.

#Obsidian Entertainment är just nu aktuella med #Dungeon Siege III som släpps till samtliga format i juni.

sj varit där. jobbig känsla... 24/05 AP var skräp enligt mig, vilket är synd, för jag ville tycka om det :( 23/05 Jag tyckte också om första spelet, men visst hade det brister. Det fanns något där som gjorde att jag ville spela igenom hela spelet och då är jag en sån som lätt tröttnar halvvägs i många spel. Hoppas de beslutar att göra en tvåa! 22/05 Tycker ettan var riktigt grym, fantastiskt gameplay och härlig story, så jag håller verkligen tummarna för en tvåa med förfinad AI och lite mer känsla i vapnen. 22/05 Gillar inte honom heller. Lyckligtvis så blir han märkbart lättare att besegra om man har varit i Thailand och Steven Heck är ens kompis. Gillar inte att spelet har bossar, då man är i stort sett tvungen på att lägga sina färdighetspoäng på vapen. Går... 22/05 jag gillade AP. de får gärna göra en tvåa :) 22/05 den här studion har inte gjort ett enda bra spel enligt mig, dom gör halvtaskiga uppföljare och när dom väl försöker sig på något originellt så blir det som AP. 21/05 Är halvvägs igenom AP nu och önskar att spelet vore mer polerat, det har så stor potential. Många människor skräms nog iväg av grafiken, så de missar ett skönt spionspel. Helt klart värt de 200kr jag betalade! Tillägg: har nu kommit till fighten med Bra... 21/05 Buggigt men bra. 21/05 En av de största önskningarna man har spelmässigt är helt klart att Obsidian ska få råd att värva några fler kodare av klass, eftersom det nästan alltid är deras problem med deras spel. :P 21/05
Skicka en rättelse