Det är inte alla som jublar över #Sonys planer på snabbare Playstation Store-uppdateringar de kommande veckorna, i ett försök att "komma ikapp" den nästan månadslånga offline-perioden. Playstation Network-utvecklare uttrycker sin oro över att deras titlar ska drunkna i mängden, när PSN-materialet ska ut fort och alla PSN-medlemmar också får tillgång till gratisspel.

I brittiska spelmagasinet Edge säger en anonym spelutvecklare att det kommer vara sådan "backlog" med material att det blir svårt för konsumenterna att uppmärksamma alla spel.

– Som utvecklare tycker jag synd om de team som försökte släppa sina titlar under PSN-avbrottet. Jag tycker också synd om de som försöker släppa spel dagarna efter avbrottet, eftersom det sannolikt kommer vara en sådan hög med material att det blir svårt att uppmärksammas.

#Housemarque-chefen Ilari Kuittinen oroas över att de tänkta gratisspelen kanske avhåller folk från att köpa nya PSN-spel den närmaste tiden, såsom hans studios #Outland.

– Min största oro är om folk kommer komma tillbaka till konsolen och gå igenom Playstation Store. Utöver det är det andra problemet att alla nu får gratisspel (inklusive våra Dead Nation och Super Stardust HD), så folk kanske bara spelar gratisspelen ett tag. När de är redo att köpa något kanske Outland är gårdagens nyheter, säger Ilari Kuittinen.

Det ryktas att Playstation Store blir tillgänglig igen imorgon, men det är inget som bekräftats officiellt.