Funcom återlanserar sin online-barbar i sommar med ny affärsmodell.

Trots att medlemsregistret hos #World of Warcraft har börjat krympa är det fortfarande svårt för andra massiva onlinerollspel att nå ekonomisk framgång. Allt fler väljer därför att låta spelare gratis med hopp om att dra in pengar via mikrotransaktioner. I sommar går #Age of Conan samma väg.

#Age of Conan: Unrated kallas den nya modellen och det kommer alltså inte att kosta något att äventyra. Däremot kommer du inte att få tillgång till precis allt Hyboria har att erbjuda. Till exempel kan du bara välja mellan fyra klasser och du kan inte deltaga i belägringar. Se bilden nedan för en överblick av gratisinnehållet jämte premium-ditot.

tycker det är du som är fail,, du vet verkligen inte vad du pratar om,, det här är ett jättebra upplägg,.. saken är den att det är många av oss aktiva spelare som har köpt helårsprenumerationer och lite mer därtill,, då kan man inte bara göra det gratis... 18/06 Microtransaktioner har en stor tendens att döda "gratisspel" dock. Om man inte som i TF2 och kommande GW2 enbart kör på hattar och annat dylikt så förloras värdet i att investera sin tid om det med hjälp av småköp går att få ett rejält övertag. Jag är... 26/05 Mikrotransaktioner.. mest cash.. Best char..Im in.. Jag har fett med klipp... LOL!!!! 25/05 Mycket bra av Funcom. Har liksom inte tid att spela så mycket MMO att det skulle löna sig att betala kontinuerligt. Tack Funcom!!! Ni e bäst 25/05 Fan vad nice, då kanske fler börja spela ett av de bättre MMO'erna som finns. 25/05 Nice, då kan man köra lite premium från och till när det passar istället för hela tiden. Bra drag också för att folk inte ska känna sig låsta till AoC när dom senare släpper The Secret World! :) 25/05 Så länge premium fungerar som en månadskostnad tycker jag det är en modell som alla mmo's bör använda. Däremot så hatar jag verkligen mikrotransaktioner då de är ett måste för att spela, dvs om man måste betala enskilt för alla de där funktionerna t.ex.... 25/05 Det här är strålande nyheter! Jag gillar AoC men spelar Rift för tillfället så det skulle ju bli dyrt med två månadsavgifter, synd bara att man inte får tillgång till sieges och hela Khitai Kommer nog småspela AoC med jämna mellanrum när jag hinner sena... 25/05 Ja, det har wow ochså men det är inte samma typ av mikrotransaktioner. I spel som är helt f2p måste man i princip köpa saker för att kunna spela spelet fullt ut, det behöver man inte i guild wars. 25/05 Tycker det är ett passande drag av Funcom, dem har ett nytt mmorpg på G som kommer bli deras pengakossa om dem lyckas med det och spenderar all tid på just det. Fast själv hatar jag free2play för det innebär ju nästan alltid dessa mikrotransaktioner. :( 25/05
Skicka en rättelse