Mojang Specifications röjer att den gruvliga upplevelsen når Playstation-telefonen innan andra androider.

#Minecraft är som bekant på väg till de flesta mobiler nära dig, men till Gamasutra röjer #Mojang Specifications att Android-versionen först släpps till Xperia Play - Playstation-telefonen. Xperia-versionen kommer ha kontroller anpassade för konsolens/telefonenes styrknappar. Spelet kommer även följa PC-modellen, det vill säga tidigt släpp och många uppdateringar.

– När du spelar på smartphones kommer du ha en annan skärmstorlek jämfört med på PC, annorlunda hårdvara, annorlunda uppmärksamhetsfokus, och därför måste spelet skräddarsys för mobilspecifikationerna, säger Mojangs representant.

I början av april recenserade vi Xperia Play - läs om vårt omdöme.

En iOS-variant är som sagt även på väg, och mer information om den kanske vi får på E3.

kanske... vem vet kanske handlar om att vara patriotisk :) hur står sig xperia play sig mot andra smartphones prestandamessigt igentligen? kan bero på det. 25/05 Själv har jag en xperia play, Tycker det släpps för lite spel som stöder kontrollen. Kontrollern funkar iaf bra till emulatorerna. 25/05 Vore kanske bra om de satsade på att göra klart spelet innan man börjar med något annat. 25/05 Tror knappast det är för att han skulle ha en själv, han kan typ köpa varenda ny telefon på marknaden om så var fallet, tror mer på vad andra sagt att han fått en deal att göra det till just denna istället för mer populära telefoner. 25/05 Varför han/de gör det till xperia play först? Om jag vet något om Notch skulle jag tippa på att det är för han har en... Krävs rätt rejäl optimering för att en smartphone ska orka göra något trevligt med minecraft.(xperia play kanske lämpade sig bättre... 25/05 "därför måste spelet skräddarsys för att mobilspecifikationerna, säger Mojangs representant." ooops. 25/05 twitpic.com/529isk 25/05 Får hoppas att vi ser Fortresscraft till MS Windows Phone 7 mobiler i så fall, konkurrens är bra :) 25/05 Kanske såg komplikationer i utvecklingen av enbart touch varianten? Eller så kanske de fått en bra deal med SE om en release till just den telefonen först för att få fler sålda. Har nog ingen större betydelse egentligen? Han sa inte hur stort mellanrum... 25/05 Kan ju mycket väl vara så att han får en slant för att prioritera den mobilen. Sen har den ju en bra poäng i och med att den faktiskt har fysiska knappar och en d-pad. Har svårt att tro att det blir särskilt smidigt att spela på min iPhone faktiskt. /... 25/05
Skicka en rättelse