För några veckor sedan bekräftade #Blizzard Entertainments Jay Wilson att det kaliforniska spelföretaget befinner sig i slutfasen av utvecklingen av efterlängtade #Diablo III. Det märks; detaljerna kring del tre i action-rpg-serien har strömmat in i allt stadigare takt å det senaste. I kölvattnet av nyheten att dina följeslagare spelar en större roll i nästa del berättar Blizzard nu hur du skräddarsyr din karaktär med så kallade runstenar.

Runstenarna avtäcktes ursprungligen på fjolårets Blizzcon-mässa i Anaheim, men det är först nu som utvecklarna väljer att berätta hur de fungerar i detalj. #Diablo III:s karaktärer kommer att ha tillgång till samma magier och färdigheter under hela resan genom det vackert penslade fantasylandskapet Sanctuary - men med hjälp av nämnda stenar kan du skräddarsy dina förmågor efter eget huvud. Det finns fem typer av stenar: crimson, indigo, obsidian, golden och alabaster - varav samtliga låter dig förändra upp till sju av dina färdigheter.

Barbar-spelare har till exempel tillgång till den ikoniska whirlwind-förmågan, som för en kort stund låter dig förvandlas till ett stålvortex i stridens hetta. Med hjälp av de olika runstenarna kan denna specialattack sedan skräddarsys på följande sätt:

  • Crimson - Små sten- och lerbitar skadar fiender i ett större område.

  • Indigo - Barbaren frammanar flera mindre whirlwind-attacker.

  • Obsidian - Barbaren blir immun mot stun-attacker.

  • Golden - Reducerar mängden fury som krävs för att använda förmågor.

  • Alabaster - Kritiska träffar förvirrar fiender som attackerar sina egna under en kortare tid.

#Diablo III har fortfarande inget releasedatum, men sedan en tid tillbaka står det klart att en beta börjar under det tredje kvartalet i år.