Turtle Rock Studios - gänget bakom det första L4D - återvänder med ett nytt spel under THQ:s fana.

#Turtle Rock Studios är mest kända som gänget bakom det första #Left 4 Dead men hade även ett finger med i arbetet med den kultförklarade onlinepangaren #Counter-Strike. Studion köptes efter sitt arbete med 2009 års mesta zombiemörsare upp av #Valve och gick för ett kort tag under det nya namnet Valve South.

Samarbetet med #Half-Life-skaparna rann dock ut i sanden och just nu arbetar Turtle Rock på sitt nästa projekt i egenskap av tredjepartsutvecklare. Idag bekräftar utgivarjätten #THQ att de ingått ett avtal med utvecklaren för att ge ut deras nya spel någon gång under 2013.

THQ:s Danny Bilson är märkbart upprymd över samarbetet:

– Turtle Rock Studios är ansvariga för ett av de mest originella och uppskattade kooperativa spelen som släppts under den här generationen. Vi är otroligt upphetsade över att arbeta med dem på deras nästa projekt.

Turtle Rocks VD Phil Robb är minst lika positivt inställd:

– Det här projektet är det mest ambitiösa vi någonsin försökt oss på och vi känner oss inspirerade av det stöd som THQ har givit oss för att hjälpa oss att realisera vår vision. Vi kommer att ta förstapersonsskjutarupplevelsen till en helt ny nivå och vi kan knappt vänta på att få visa upp spelet för första gången under de kommande månaderna.

Att CS format FPS till det som det är idag tänker jag inte förneka och jag gillar inte hur dagens FPS är. COD / Halo / BF:BC är ren skit. Och jag saknar tiden då spel som Half-Life / Doom 2 / Duke Nukem dominerade. Sedan att du inte förstår att alla spe... 29/05 Jag älskar att du tar upp pengar i den här frågan. Är det något desperat försök att hävda dig som vuxen eller? hahaha Vem har sagt att jag har pengar eller inte? Det är väl tämligen irrelevant om man har plånbok nog att köpa ett par skrothögar som är... 29/05 naw, blev du lite avis för att någon hade råd att köpa alla nya spelkonsoller. det är lungt, när du växer upp lite och fått jobb på mcdonalds så kanske du också har råd med lite spelkonsoller. 29/05 Är inte förvånad med tanke på vilka spelkonsoller du äger. 3DS... duger knappt som barnvakt. Förstår inte hur någon över 20 år kan spela på en liten dassunderhållare och ha kvar sin självrespekt. Suck 29/05 Håller med om att killing floor är suveränt! Rekommenderat köp! 28/05 Verkar fett, dags att PS3 får lite co-op zombie spel. 27/05 Gillade Left 4 Dead men dom kunde gärna lägga till flera vapen och kampanjer. Gick för snabbt med tvåan. 27/05 Jag kan även störa mig på att det ibland tar för lång tid innan man har råd med ett skönt vapen. Speciellt när man har använt enbart kniv i ett par rundor för att ha råd med ett riktigt vapen, och man endast hinner ha det i 5 sec sen är det ny karta och... 27/05 Ska bli spännande att se vad de kokat ihop. 27/05 Killing Floor är skitroligt men jag stör mig fruktansvärt på att man måste vänta en hel runda på att få respawna när man ansluter till en server :P Visst är det bra balans, men man blir så lack när laget är fullt av puckon som campar när det är 4 fiende... 27/05
Skicka en rättelse