#Turtle Rock Studios är mest kända som gänget bakom det första #Left 4 Dead men hade även ett finger med i arbetet med den kultförklarade onlinepangaren #Counter-Strike. Studion köptes efter sitt arbete med 2009 års mesta zombiemörsare upp av #Valve och gick för ett kort tag under det nya namnet Valve South.

Samarbetet med #Half-Life-skaparna rann dock ut i sanden och just nu arbetar Turtle Rock på sitt nästa projekt i egenskap av tredjepartsutvecklare. Idag bekräftar utgivarjätten #THQ att de ingått ett avtal med utvecklaren för att ge ut deras nya spel någon gång under 2013.

THQ:s Danny Bilson är märkbart upprymd över samarbetet:

– Turtle Rock Studios är ansvariga för ett av de mest originella och uppskattade kooperativa spelen som släppts under den här generationen. Vi är otroligt upphetsade över att arbeta med dem på deras nästa projekt.

Turtle Rocks VD Phil Robb är minst lika positivt inställd:

– Det här projektet är det mest ambitiösa vi någonsin försökt oss på och vi känner oss inspirerade av det stöd som THQ har givit oss för att hjälpa oss att realisera vår vision. Vi kommer att ta förstapersonsskjutarupplevelsen till en helt ny nivå och vi kan knappt vänta på att få visa upp spelet för första gången under de kommande månaderna.