Ska serien äntligen briljera på egna meriter? Vi hoppas få de första beskeden på E3-mässan nästa vecka.

Kanske är det nästa gång det händer. Kanske blir #Stalker 2 det storslagna spel med en dynamisk, levande värld som det surrades så mycket om medan #det första spelet försenades gång på gång för att till slut släppas i visionsbantat skick.

Eller kanske inte. Drömmar har svårt att bli verklighet i en spelvärld där lönsamhetskrav föder upprepningar av befintliga koncept istället för att ge plats åt genuint nytänk. Stalker 2 är visserligen också en uppföljare, men med 4 miljoner sålda exemplar av föregångarna i serien har utvecklarna förhoppningsvis fått manöverutrymme nog att göra Stalker 2... om inte exakt som de vill så i alla fall så bra att det inte behöver ta hjälp av moddarna för att komma till sin fulla rätt. Potentialen finns där, och vi kommer försöka få en försmak av den på E3-mässan nästa vecka.

Kommer stalker 2 utspela sig efter call of pripyat? 05/06 Emissions are bad, m'kay? Titta på kartan så ser du var du kan ta skydd. De kommer lite slumpvis. Such is life in the zone. Muttern använder du för att kasta där du tänker gå, och se så att det inte gömmer sig några otäcka anomalies som grillar sönder... 31/05 Och typ 5minuter efter uppstart så kommer något slags radioaktivt nedfall som dödar mig genast utan att förklara varför. This game doesnt make any sense! *scared shitless* 31/05 Men men.. Jag blev bara utslängd i vildmarken med en automatkarbin och en mutter.. Jag är rädd och förvirrad, och har ingen aning vart jag är eller vad jag skall göra. Åh gud nu kommer massa arga ryssar som skjuter på varandra! Snälla hjälp någon... 31/05 Stalker ftw.. Ge hit skiten nu ! 31/05 Fyfan vilket härligt spel Stalker är går inte beskriva med ord hur underbart det var att leva sig in i zonerna som man utforskade medans man gick och leta efter artifacts och lite annat. Har spelat alla tre spelen och kan inte sluta spela dem. Är det... 31/05 Är det inte härligt med ett spel som inte håller din hand? Bara att bege dig ut och utforska zonen, nu på en gång! 31/05 Har bara spelat Shadow of Chernobyl. Men vilket spel det var! Jag vill ha Stalker 2 :) 30/05 de kan ju fixa både å, så man får välja sj... 30/05 Helt avtaggad på Mass Effect. 1an var rätt schysst men jag gillade inte 2an. Och enligt surret så skall 3an bli ännu mer shooter mindre rpg. Blir ju bara en halvdan shooter med dialogträd. Hyvä. Anyways. Stalker 2 kan bli intressant. Lyckades inte komma... 30/05
Skicka en rättelse