Åttonde november äntrar #Call of Duty: Modern Warfare 3 butik. I spelet kan du vänta dig tre huvudlägen - singleplayer, multiplayer och spec ops. I det sistnämnda, som denna gång uppges vara en mycket större del än i #Call of Duty: Modern Warfare 2, finns det numer ett överlevnadsläge som utspelar sig på flerspelarnivåerna. Spec ops har denna gång egna ledartavlor, nivåsystem och liknande.

– Alla de där sakerna fläskar till Spec Ops och lägger till en mängd saker som vi vet att våra fans kommer älska, några av de mest beroendeframkallande aspekterna av multiplayer, säger Robert Bowling på #Infinity Ward till USA Today.

Mike Sneider på USA Today gavs möjlighet att prova på det nya spelläget på den nya nivån Dome, en "spelbar bunker" i kalla kriget-stuk. I spelläget använde de bland annat dess egen valuta för att kalla in attackhundar och sätta upp vakttorn som sköt mot horderna av anstormande fiender.

– Du måste definitivt ändra dina strategier allt eftersom fienderna förändras. Självklart måste du strida annorlunda mot kamikaze-snubbar än mot vanliga och hur du slåss mot hundar är annorlunda än mot en vanlig snubbe eller hur du slåss mot juggernaughts, som inte bara är stora och bepansrade, vilket skulle innebära att de bara använder råstyrka och stormar dig. Istället kräver alla olika att du använder olika metoder för att ta ut dem effektivt, säger Bowling.

– Vi har alla utmanats. Det finns såna hardcore-spelare där ute i online-communityn och du hör alla berättelser om (ynglingar) som svär och förstör upplevelsen. Med Spec Ops kan du verkligen sätta dig in i upplevelsen och förbättra dina förmågor i en mer innesluten miljö. Jag tror att det är ett lite enklare insteg. Jag har inte lika mycket tid som jag hade när jag var 20 till att spetsa till min skicklighet, men det här ger mig sannerligen en möjlighet att experimentera, säger Mike Condrey på Sledgehammer Games efter att han påpekat att Mike Sneider visat tecken på att ha haft riktigt roligt.

Ett Horde-läge om man tänker Gears of War, eller helt enkelt ett modernt överlevnadsläge. Vad tycker du om tanken?