#Interplays ekonomi är körd i botten och det legendariska spelföretaget riskerar att gå i konkurs. Det betyder att MMO-rollspelet #Fallout Online riskerar att skrotas innan det når färdigt skick. Enligt uppgifter från i höstas skulle Fallout Online släppas 2012 och i höstas kunde man ansöka om att få delta i betatestningen.

Företaget berättar för investerare att man har stora ekonomiska bekymmer, bland annat ett underskott i rörelsekapitalet på 3 miljoner dollar. Det kan innebära konkurs om man inte lyckas sälja företaget eller hitta nya inkomstkällor, något som det enligt en rapport som Develop kommit över inte verkar alltför sannolikt.

Om Interplay faller torde de flesta tårarna falla för att det omsusade Fallout Online inte blir av (åtminstone inte i deras regi). Företagets övriga projekt är de mindre namnkunniga #Clayfighter (DSIWare-spel till #Nintendo DS), #Stonekeep (Wiiware-spel), #Descent (Wiiware) och #Earthworm Jim 4.

Företaget ligger för närvarande i juridisk strid med #Bethesda om rätten att göra just Fallout Online. Bethesda, som äger Fallout-licensen, menar att Interplay bryter copyright-lagarna, medan de Interplay å sin sida anklarar motparten för kontraktsbrott. Vi skrev om Fallout-konflikten i januari.

Redan 2004 var företaget snubblande nära konkurs, men de lyckades överleva efter massiva neddragningar av personalstyrka och annat.

Interplay bildades i Kalifornien 1983 och står bakom en mängd klassiska spel, antingen som utgivare eller utvecklare. De har bland annat #Battle Chess, #Descent och #Redneck Rampage på samvetet. Och, icke att förglömma, de första Fallout-spelen.