En länge omryktad prenumerationstjänst för Call of Duty ser ut att bli verklighet i höst. Call of Duty: Elite blir namnet på en betaltjänst som lanseras i samband med att #Call of Duty: Modern Warfare 3 släpps i november.

Spelare som betalar en månadsavgift får avnjuta diverse extrafunktioner (extra banor, statistik, sociala funktioner, med mera) som de som spelar på vanligt, avgiftsfritt vis inte har tillgång till, skriver Wall Street Journal. Prenumerationen är frivillig och den som väljer att spela på det vanliga, kostnadsfria sättet får ändå tillgång till delar av det socialt influerade systemet (tänk Facebook), inklusive multiplayer-spelande. Sannolikt kommer extrabanorna släppas som DLC-paket på samma sätt som till de senaste spelen.

#Activision har ännu inte bestämt hur mycket Elite-tjänsten ska kosta, men antyder att det blir mindre än exempelvis filmtjänsten Netflix (kostar 8 dollar per månad, motsvarar ungefär 50 kronor). Mer information om Call of Duty: Elite dyker upp här på FZ så snart vi får tag på den.

Activision-chefen Bobby Kotick har i flera års tid uttryckt önskemål om att starta prenumerationstjänster för Call of Duty-serien. Och i november tycks hans och företagets vision (som många spelare hyser svala känslor för) alltså bli verklighet.