Hörde du primalvrålet i går? Det var gamer-Sverige som uttryckte sina känslor när de såg att #Activision lanserar en betaltjänst för Call of Duty i höst. Men den som fruktar kostnader i klass med MMO-prenumerationer för att släppas ut online kan slappna av – du behöver inte betala någon månadsavgift för att spela #Call of Duty: Modern Warfare 3.

Call of Duty: Elite är namnet på den nya nättjänsten som lanseras kring Modern Warfare 3-premiären den 8 november. Elite kommer vara tillgänglig både gratis och som betalvariant, och den kommer föra statistik över spelandet (liknande Bungie.net för Halo), ha funktioner för socialt nätverkande och turneringar, förse prenumeranter med nya banor, med mera. Som det ser ut stöds även det äldre #Black Ops. Tjänsten blir tillgänglig via en webbsida och den kommer också lanseras som appar för Iphone/Ipad och Android-produkter.

#Activision har ännu inte gått ut med vilka funktioner som ingår i gratis- respektive betalvarianterna, ej heller hur mycket den senare kostar (men det har antytts att kostnaden landar under 8 dollar i månaden). Call of Duty: Elite kommer betatestas i sommar och mer information om tjänsten är att vänta under nästa veckas E3-mässa.

Nedan en uppsättning bilder från testversionen av Call of Duty: Elite. Bilderna, samt delar av informationen ovan, kommer från Kotaku.