21 maj röjde vi att carmageddon.com retades med en nedräkning vars sluttid är om 30 minuter från skrivande stund. Några dagar därefter kunde vi meddela att det inte är #Square Enix eller #Eidos som står för utvecklandet. Nu kan vi röja att det till och med är originalutvecklarna - #Stainless Games - som anförskaffat sig rätten till varumärket än en gång.

Nästa år väntas #Carmageddon: Reincarnation ut som en nedladdningsbar titel, men är fortfarande endast i början av utvecklingen och Stainless söker aktivt efter en projektpartner.

– Carmageddon har återvänt till sina indieutvecklarrötter, och det ligger rätt i tiden att få ut spelen till en ny skara spelare. Från början var det en ambitiös titel som pressade hårdvarugränserna på sin tid, och nu är vi uppspelta över att spelet äntligen kan visas som det förtjänar på dagens plattformar, säger Patrick Buckland, CEO på Stainless Games.

– Carmageddon: Reincarnation innehåller samma svarta humor och komiska våld som fick originalet att bli en sådan succé. Alla skratt, alla galna power-ups, såväl som extrem förstörelse kommer återvända. Vi kommer säkerställa att fansen får vad de vill ha och förväntar sig från en Carmageddon-titel, samtidigt som en ny generation upptäcker glädjen, säger Neil Barnden på Stainless.

Inga format är ännu tillkännagivna, men kanske röjs något mer när mätaren som sagt når botten. Håll koll på FZ för mer information.