Originalutvecklarna Stainless Games är de som slipar på den beryktade Carmageddon-titeln.

21 maj röjde vi att carmageddon.com retades med en nedräkning vars sluttid är om 30 minuter från skrivande stund. Några dagar därefter kunde vi meddela att det inte är #Square Enix eller #Eidos som står för utvecklandet. Nu kan vi röja att det till och med är originalutvecklarna - #Stainless Games - som anförskaffat sig rätten till varumärket än en gång.

Nästa år väntas #Carmageddon: Reincarnation ut som en nedladdningsbar titel, men är fortfarande endast i början av utvecklingen och Stainless söker aktivt efter en projektpartner.

– Carmageddon har återvänt till sina indieutvecklarrötter, och det ligger rätt i tiden att få ut spelen till en ny skara spelare. Från början var det en ambitiös titel som pressade hårdvarugränserna på sin tid, och nu är vi uppspelta över att spelet äntligen kan visas som det förtjänar på dagens plattformar, säger Patrick Buckland, CEO på Stainless Games.

– Carmageddon: Reincarnation innehåller samma svarta humor och komiska våld som fick originalet att bli en sådan succé. Alla skratt, alla galna power-ups, såväl som extrem förstörelse kommer återvända. Vi kommer säkerställa att fansen får vad de vill ha och förväntar sig från en Carmageddon-titel, samtidigt som en ny generation upptäcker glädjen, säger Neil Barnden på Stainless.

Inga format är ännu tillkännagivna, men kanske röjs något mer när mätaren som sagt når botten. Håll koll på FZ för mer information.

Jag tänker lite.. Först nytt Twisted Metal, nu nytt Carmageddon.. Betyder detta att chansen att se ett nytt Interstate, eller kanske Rock N Roll Racing precis har ökat? :D 03/06 Jag har knappt något minne av TDR2000.. Bara hur det såg ut. Kändes som en gäspning. Det jag minns mest av TDR2000 var att jag laddade ner 150MB demo av det över flera veckor med GetRight xD Oh the days of 56k. ...och ettan har jag aldrig spelat. 02/06 Skulle du prova spela det hade du insett på en gång varför dom inte vill kännas vid TDR2000 :( 02/06 Vad var det som gjorde 1an så mycket bättre än 2an? Har aldrig spelat orginalet utan bara 2an. Och törs man fråga varför TDR2000 vägras beskrivas på hemsidan? :P Hur dåligt kunde det ha blivit liksom? 01/06 Grymt hoppas det blir lika bra som ettan var en gång i tiden! 01/06 Carmageddon - det enda spelet min mor inte tillät mig spela. Nu vill hon inte övningsköra med mig. Livet är konstigt. 01/06 Goda nyheter! :) 01/06 Roligt roligt! ...förutsatt att det blir i stil med Carmageddon 2 givetvis (som så många andra påpekat). Och inget zombieskräp med grönt blod eller sånt tramsigt tack. Behåll hundar, pingviner och allt vad det nu var xD Men i dessa tider då allt skall... 01/06 Jaså? Jag gillade TDR2000. Förresten, sa inte tanterna nåt i stil med "I was in the war" eller nåt. Var aslängesen jag spelade carmageddon. Tror jag har TDR2000 kvar på orginalskiva men de andra har jag blivit av med i nån flytt nån gång. 01/06 Så länge som det blir som carmageddon 1 och 2..inte som mega fiaskot carmageddon TDR 2000 som dödade hela carmageddon...urk... haha skrattade högt när jag såg detta: http://www.carmageddon.com/history/carmageddon-tdr-2000 01/06
Skicka en rättelse