Perfect World betalar 50 miljoner dollar för affären.

Kinesiska onlinerollspelsspecialisterna #Perfect World köper #Cryptic Studios för 50,3 miljoner amerikanska dollar (311 miljoner kronor). Cryptic driver just nu MMO-titlarna #Star Trek Online och #Champions Online.

Perfect World själva är specialiserade på free-to-play-rollspel och har redan online-titlarna #Legend of Martial Arts och #Battle of Immortals under huven. Givet att de tycks föredra gratisspelsmodellen, och att Champions Online redan är free-to-play, så är det kanske inte helt otänkbart att också Star Trek Online blir gratis i framtiden.

Bilden kommer från Champions Online.

Tack för rättelsen! Nyheten är uppdaterad. :) 02/06 Det stämmer bra, PVEn i STO är löjligt lätt och kräver ingen planering eller "skill" över huvudtaget. Inte ens de så kallade STFsen (raids) är svåra. Det enda i spelet som kräver nån sorts lag samarbete och planering är PvP. Därför har jag grävt ner mig... 02/06 Om jag inte är helt ute och cyklar håller väl Cryptic på med en onlineversion av Neverwinter just nu? Tycker inte deras spel känns engagerande över huvud taget, så kanske lika bra att de inte förstör den serien mer än Obsidian redan gjort. Om det nu bli... 02/06 Precis, även om spelet skulle bli 100% gratis att spela så skulle dom ändå tjäna en hel del pengar på mig tack vare C-store. Det finns så otroligt många saker jag vill ha därifrån bara för att samla. Först och främst skeppet Enterprise NX-01 *nerdgasm* 02/06 Måste hålla med dig till 100%. Själv har jag haft riktigt kul i spelet, men spelar dock inte aktivt just nu (i avvaktan på Säsong 4-patchen i Juli). Även när jag var aktiv abonnent så spelade jag inte dagligen, så om dom gjorde STO till "Free to play"... 02/06 Hoppas Star Trek Online kommer bli f2p!! Jag tycker spelet är skitkul att spela lite då och då, men som många säger så är det verkligen inget mmo för hardcore spelaren. Men älskar man Star Trek och vill spela något uppdrag om dagen så är det toppen =)... 01/06 "Cryptic driver just nu MMO-titlarna City of Heroes, Star Trek Online och Champions Online." FAIL!!!! Cryptic Studios sålde alla rättigheter till City of Heroes, till deras dåvarande ägare NCSoft, innan dom själva blev köpta av Atari, och utvecklade Cha... 01/06 Jag tyckte att City of Heroes var kul i kanske en månad då det var nytt. Körde även Champions Online för två år sen men det var ungefär samma känsla där. Den enda fördelen Champions hade var att man kunde skapa sin helt unika karaktär tack vare en grym... 01/06 Är väl sånt som oftast förknippas med just asiatiska MMOs? Så den här affären verkar ju passa som handen i handsken. 01/06 Håller med.. Star trek var lite småkul i början tills man insåg att man spelade ett serverbaserat mmo med instanser precis överallt. För att wow spelare ska förstå så fanns det instanser av orgrimmar t.ex. Max 20 pers i varje instans. 01/06
Skicka en rättelse