Io Interactive säger att kommentaren om att Hitman: Absolution blir lättillgängligare har "missuppfattats".

Sedan kommentaren att #Hitman: Absolution ska bli lättillgängligare i förra veckan så har många av seriens fans varit fly förbannade på #IO Interactive. Nu slår utvecklarna ifrån sig och hävdar att de "missuppfattats".

– Poängen, som de flesta som alarmerats av detta citat helt missat, är inte att vi vill att fler människor ska tycka om spelet som sådant, utan vi vill att folk ska tycka om spelet mer. Minska frustrationen och reloads och sådana saker, säger community manager Nick Price.

– Självklart kommer detta tillåta fler människor att spela spelet istället för att lämna tillbaka det till butiken efter två timmar eftersom det blev för svårt eller för bestraffande för fort. Men core-fansen kommer kunna avnjuta spelet på samma sätt de gjort tidigare.

Hitman: Absolution släpps till pc, Xbox 360 och Playstation 3 någon gång nästa år. Är du lugnad av uttalandet?

Hitman har väl inte varit för svårt, blir man frustrerad var det ju bara dra in med ett automatvapen och mejja ner hela stället, inte speciellt kul men jävligt effektivt. Det är lite av en trend detta känns det som, att göra det enklare och mer tillgäng... 03/06 Alla Hitman har ju haft cheats där det gick att få alla vapen m.m. Hur svårt är det då? Inte alls svårt. Men sen hur kul är det då? Inte alls kul. Så den som väntar får se. Vill dock ha en eller ett par saves, oavsett nivå. Ibland måste man ju sticka... 03/06 bäst för dem det. ironiskt om någon skulle bussa mr 47 på dennes egne utvecklare. 02/06 Släng bara in ett Easy mode där AIn är blind, döva och dumma. Ge spelarna en N00btube och odödlighet, just det, kalla det "Hardcore Mode" så blir alla p12or glada, lämna resten av svårighetsgraderna som de ska vara. 02/06 Blizzard dummar ner WoW. IO vill göra Hitman mer tillgängligt, när det redan är det, vad är det som händer? Hitman var aldrig svårt. Kör man på normal ser man alla vakter på kartan, blir inte enklare än så. 02/06 men no shit att det var så de menade. är sjukligt trött på folk som tror att om man gör spel mer lättillgängliga så är de automatiskt nerdummade spel. Gå och spela Dwarf Frotress och säg sedan att ni inte vill ha en mer lättillgängligare variant av hur... 02/06 Så länge det finns ett svårighets nivå motsvarande pro i blood money så kommer jag att bli helt nöjd. 02/06 Hoppas deras "förenklingar" går att stänga av när man väljer svårighetsgrad =) Ser fram emot spelet och hoppas att det blir långt den här gången, Contracts och Blood Money var på tok för korta imo, otroligt bra men för korta 01/06 Lögner och propaganda! 01/06 Det var faktiskt aldrig jag heller, Hitman serien måste vara en av mina absoluta favoriter någonsin och det gick ändå aldrig ut på att ha några shootouts för mig. Jag förstår att spelen måste vara svårt om man spelar på en vettig svårighetsgrad och inte... 01/06
Skicka en rättelse