Playstation Network hann knappt bli återställt innan nästa attack kom, denna gång mot Sony Pictures.

Få lär ha missat att #Sony blev utsatta för ett allvarligt intrång i april, vilket äventyrade de över 70 miljoner konton som finns registrerade på Playstation Network. Systemet fick ligga nere i flera veckor och det var först igår som all funktionalitet var återställd. Då kom nästa attack.

Denna gång var den riktad mot företagets filmsektion, närmare bestämt de servrar som driver alla sajter som tillhör filmer från Sony Pictures Entertainment. En hacker-grupp vid namn LulzSec har tagit på sig ansvaret men menar också att det var väldigt enkelt att bryta sig in och att de med en attack fick åtkomst till allt. Denna gång rör det sig dock inte om några kontokortsuppgifter utan namn, adresser och lösenord.

Tack till Boomer, oskario, WaXsMoKe, SprengdPanda för detta #nyhetstips!
Varför tog Sony med OtherOS från första början? Man behöver inte vara säkerhetsansvarig för att kunna räkna ut att möjligheten att boota valfritt OS på hårdvaran öppnar massa nya luckor. Jag har en annan teori varför de plockade bort den. De var helt... 04/06 Om man vänder på steken då: Hur man man förbise det fauktum att Sony plockar bort en funktion som hackers utnyttjar för att komma förbi säkerheten i konsolen? Hackers som Geohot belös det faktum att OtherOS kunde användas som ett hål i säkerheten, Sony... 04/06 Märklig liknelse. Jag har en mer verklighetstrogen liknelse: 1. Ett företag säljer en konsol som har fem features som används i marknadsföringen. 2. Ett fåtal spelare börjar "missbruka" (läs: meka med något som man redan har betalat för) en av dessa fea... 04/06 Nä GeoHot stämdes inte för det han gjorde i OtherOS. Han stämdes för det han gjorde efter att Sony plockat bort OtherOS. Och bara för att en person i världen lyckades läsa lite minne i OtherOS genom att löda fast chip i konsolen så ska alla användare... 04/06 Läs dina egna länkar. Att OtherOS plockades bort var en direkt följd av hacket som GeoHot stämdes för. Hackers som GeoHot kan jämföras med små barn som får en ny leksak. När de försöker ha sönder sin leksak blir de svinförbannade om den tas ifrån dem.... 04/06 Det är inte vad mitt inlägg handlar om. Att du går till personangrepp och gör grundlösa antaganden tycker jag säger mer om dig än om mig. Jag har varken kopplingar till facket eller a-kassan. Jag röstade inte ens rött. Du missförstår helt och hållet mit... 04/06 Vore intressant om herrn/damen kunde ge en lista på företag som är bra förebilder för Sony att ta efter? Det låter faktist som du är facket-representant, och hatar allt vad företag är. Företag/företagare är bovar helt enkelt ala definition extremist-vän... 04/06 Det har du rätt i! 03/06 Det är tråkigt när det händer. Men Sony Pictures har väl knappst med spel världen att göra. 03/06 Man kan ju undra vad dessa 1337-h4xx0ring-grupper vill uppnå? De följder man kan se redan nu är iaf att Sony förstår att deras säkerhet är undermålig och jobbar på att förbättra den. Annars vet jag inte. Att Sony förlorat stora summor pengar är självkla... 03/06
Skicka en rättelse