I nästa konoslgeneration hoppas vi spara online och låta hårddisken ta det lugnt.

Framtiden har i flera år befunnit sig i molnet. Idén att spara sina prylar på en server och därmed snabbt komma åt dem överallt är strålande. Och med en ny generation konsoler runt hörnet hoppas vi att molnet får fritt spelrum.

Profil och savegames som sparas online hör till självklarheterna, men tänk dig bekvämligheten med att ha hela spelbiblioteket tillgängligt via en enkel inloggning. Slut på gråt över borttappade skivor och sprängfyllda hårddiskar, dra istället hem det du behöver när du behöver det. Molnsparande står högt på vår önskelista över nyheter i nästa generation konsoler. #Nintendo visar Wii-uppföljaren Project Café på E3-mässan – blir den först att rikta blicken mot himlen?

Exakt! Det är just det jag menar. Underbart! 06/06 Att titta på sin hylla och vara nostalgisk är helt underbart <3 Eller när man måste upgradera hyllan för att rymma alla spel man har! Det är också en nice känsla! 05/06 Att titta på sin hylla och vara nostalgisk är helt underbart <3 Eller när man måste upgradera hyllan för att rymma alla spel man har! Det är också en nice känsla! 05/06 Håller med de flesta andra här, jag vill ha det fysiska spelet i min hylla, därför ogillar jag egentligen att köpa spel på till exempel Steam. Hursomhelst så vill jag kunna sitta där flera år senare och se på min samling i hyllan och vara nostalgisk. 05/06 NEJ. värdelöst värdelöst skit. Om man tappar bort sina skivor får man skylla sig själv för att man är dum i huvudet. När det slutar komma fysiska exemplar av spel då slutar då jag betala för spel. 04/06 Och så ska vi inte glömma att det kostar pengar att driva stora serverhallar. Om alla ska spara allt i molnet så är det nog inte mycket av det som är gratis idag, (t. ex PSN) som kommer att fortsätta vara gratis då. 04/06 Vi får väl se. Microsoft har ju yrat om The Cloud sedan 2003 om jag inte minns fel. Det är en vision som har funnits länge, inte bara i spelvärlden. I teorin en utmärkt ide men som tyvärr, som många användare här påpekar, är väldigt bräcklig. 04/06 Jag säger bara 3 bokstäver, N.E.J! Jag gillar idén med sparfiler och sånt, men om man skulle göra det här så skulle det resultera i att alla spelbutiker stänger igen. Mer arbetslösa och mindre nöjda konsumenter. Nej tack! Sedan om jag har dålig lina och... 04/06 Meningen med molnet är väl att ha sina prylar både på sin dator och på nätet? dvs om anslutningen går ner kan man fortfarande spela men kommer kanske inte åt sina senaste saves eller liknande, inte att molnet har all information och att man använder sig... 04/06 Och så blir molnet hackat, lalala. det kommer bli jättelyckat. ;) 04/06
Skicka en rättelse